Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську бігали у вишиванках на підтримку ЗСУ

Сьогодні, 24 серпня, відбувся благодійний забіг “Вишиванка IF RUN”. Учасники бігли дистанцію 3 і 9 км навколо озера.

Пише Інформатор.

Загалом у забігу взяло участь 216 учасників, які своїми внесками за реєстрацію допомогли зібрати більше 135 тисяч гривень. Також більше 5 тисяч пожертвували люди, які спостерігали за дійством.

Усі виручені кошти спрямують у фонд Save Ukraine NOW, де надалі планують закупити рації для прикарпатських бійців.

Охочі побігати і при цьому допомогти ЗСУ, зареєструвалися на захід заздалегідь та обрали собі дистанцію 1 або 3 кола навколо міського озера. Серед учасників були чоловіки, жінки, люди літнього віку та навіть діти. Усі вони бігли в синіх футболках із жовтим принтом вишиванки.

Окрім франківських бігунів, в акції участь взяли й переселенці.

Зокрема, Діана з Харкова приїхала до Франківська тільки тиждень тому. Каже, що навколо озера бігла тільки раз, а сьогодні зробила це вдруге. Було важко, але емоції того вартують.

Франківка Оксана вже має досвід, бігає приблизно рік. Розповідає, що це єдиний вид спорту, який підходить дівчині, бо допомагає розвантажитися від інтелектуальної праці. Бігає навколо озера, у своїй місцевості. Зазначає, що важко сьогодні не було, адже дистанція 3 км досить помірна, проте є відчуття приємної втоми.

На запитання чому вирішили взяти участь у забігу, Марина з Івано-Франківська відповідає:

“Щоб підтримати Україну, наше місто. Розважитися якось, бо масові заходи зараз не організовують. Класно зібратися з колегами, друзями, разом пробігтися. З користю для себе і для держави”.

Як проходив забіг, дивіться нижче:

А ось хлопець, який фінішував першим

Анастасія Стецькович

Нагору