Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ремені для захисників та унікальні вироби зі шкіри. Як у Франківську працює майстерня “Shuflia”

Сьогодні, 26 серпня, у місті відбувся День відкритих дверей у майстерні “Shuflia”. Усі охочі навчилися робити вироби зі шкіри власними руками. А також дізналися, як працює бренд та команда “Shuflia”.

Пише Інформатор.

Майстерня тішить своїми виробами вже більше 14 років. І сьогодні у франківців була можливість зазирнути у середину майстерні.

“Ми зробити відкритий простір, куди можна прийти і побачити як, де і ким створюються речі. І коли ти клієнт, цей зв’язок між майстернею та покупцем – міцніший. Адже людина знає, хто створив її річ”, – розповідає співзасновниця майстерні “Shuflia” Наталка Найда.

Також майстри розробили серію блокнотів з графічними малюнками Ярослава Шкрібляка. Частину коштів з продажу передають на ЗСУ.

“Shuflia” виготовляє й ремені для наших захисників. Так звідси передали продукції на суму 300 тисяч гривень.

Читайте також: В Івано-Франківську з’явився новий мурал, присвячений українському воїну.

Популярними у продажі залишаються гаманці. У майстерні вам зможуть зробити будь-якого кольору та виду.

Тут використовують два типи шкіри великої рогатої худоби: “Крейзі” та “Кайзер”. Більш детальніше розповіла керівниця майстерні Тетяна Щебельська.

“Відрізняються ці типи лише способом обробки і її поверхнею. Шкіра “Крейзі” має більш натуральну поверхню, вінтажний вигляд. Також на ній утворюються подряпинки, згини, які з часом затираються на зонах, тим самим шкіра стає світлішою. Хоча з часом взагалі шкіра темніє та стає більш глянцевою”.

“Шкіра “Кайзер” має зразу однорідну та глянцеву поверхню, яка стійка до механічного впливу і не змінюється з часом. Проте може ставати  м’якшою та приймати потрібну форму”.

Сьогодні ж усі бажаючі мали змогу виготовити ось такий брелок, як на фото. Процес складався з декількох етапів. Детальніше дивіться у відео:

Нагору