Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Спочатку понад 200 людей, а зараз 4 — франківців закликають плести сітки

Уже пів року триває повномасштабна війна в Україні, кожен допомагає чим може. Хтось пішов захисником на війну, хтось волонтерить, а хтось надсилає гроші для армії. Втім, допомога зараз не така активна, як була ще взимку чи навесні.

Пише Інформатор.

Вільних рук потребують волонтери, які займаються плетінням маскувальних сіток для наших військовослужбовців.

Зокрема, сітки плетуть зараз на вулиці Шашкевича, 6а (3 поверх).

Волонтерка і координаторка Анна Масляк розповідає, що в перші дні війни на допомогу з плетінням маскувальних сіток приходило більше 200 людей. Спочатку плели в храмі Царя Христа, а тепер мають виділене приміщення на Шашкевича.

Охочих плести сітки було багато перших два місяці. Згодом доєдналися і переселенці. Проте велика частина людей пізніше виїхала закордон, тож кількість волонтерів різко скоротилася.

Зараз на прохання про допомогу відгукнулися 4 жінки, але ще є потреба у волонтерах, які могли би стабільно приходити й таким чином підтримувати наших захисників.

Працюють волонтери щодня, окрім неділі, з 13 години дня до 17 вечора.

Окрім вільних рук, на сітки потрібні також матеріали. Основи для сіток є вдосталь, проте необхідною залишається тканина, краще приглушених кольорів.

Звертається волонтерка і до цехів, які могли би допомогти з матеріалами. Достатньо буде відрізків із тканин, які підприємства потім утилізовують. Анна Масляк каже, що навчилися плести сітки зі всього. У цьому також допомогли координатори з Києва, які займаються волонтерством ще з часів АТО.

Тож якщо бажаєте допомогти українським військовослужбовцям, телефонуйте попередньо за номером:

+380 (68) 708 95 35 – Анна Масляк

Вам розкажуть деталі роботи.

Читайте також: Як правильно плести маскувальну сітку. Відеоінструкція

Анастасія Стецькович

Нагору