Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чим цікава Білоберізка?

Білоберізка – мальовниче село, що розташоване у Верховинському районі. Має свій особливий клімат через оточення з усіх боків гірськими вершинами. Вважається найтеплішим та одним з найбільших сіл на Верховинщині. 

Пише Інформатор.

Ми приїхали у це село до комплексу “Хата Різьбяра”, аби познайомитися зі співвласницею туристичного бізнесу в Білоберізці Галиною Пилип’юк.

Село має форму чаші, і в якій частині Білоберізки ви б не знаходилися, побачите гори навколо себе на 360 градусів:

“Цим вона і приваблює туриста: як тільки він перейде місток, одразу бачитиме неймовірну красу – гірську ріку Черемош і гори, які її оточують по колу. Висота найвищої гори в селі – 1220 м (то є писаний камінь). А найнижча гора має висоту 800 м”, – розповіла Галина Пилип’юк.

Якщо гулятимете селом, то зможете побачити ще й два водоспади:

“Це Млинський, він знаходиться на Млинському потоці. І Надія – присілок Ціви”.

“Дорога, яка веде до Писаного Каменю – є однією із найцікавіших наших екскурсій. Вона називається «Гуцул. Зінґер. Два коня». На зворотному шляху ми заходимо до нашої гуцульської пані баби Параски, Яка може розказати про життя гуцулів. Можна побачити дохристиянське святилище писаний камінь, який приваблює своєю чарівністю та енергетикою. І відповідно краєвиди також, які оточують”, – розповіла Галина.

Село вже протягом 5 років активно розбудовується та приймає туристів.

А як дістатися до Білоберізки?

Найкращим і найшвидшим способом буде автівка. Є три дороги, якими можна їхати з Івано-Франківська: через Коломию, Городенку або Делятин.

Інформатор підготував для вас відео, аби ви побачили красу Білоберізки:

Читайте до теми: 6000 експонатів за 50 років | чим цікавий один з косівських музеїв

Артем Тригуб

Нагору