Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпаття релокувався завод з Харкова — лідер в Україні з продажу гідравліки

Харківське підприємство “Моторімпекс” через війну переїхало до Калуша. Завод займається проектуванням та виробництвом гідравлічних, змащувальних і пневматичних систем для різноманітної техніки.

Повідомляє Інформатор.

“Моторімпекс” має власне конструкторське бюро, яке 10 років розробляє індивідуальні рішення для кожного проєкту. За цей час виконано 1500 таких робіт.

“Наші підприємці, які приїхали, налаштовували виробництво, шукали торгові приміщення, склади. Також проводили адаптацію, прилаштування людей, пошук інфраструктури”, — розповіла очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Вона також зазначила, що спілкуючись із релокованими підприємствами зараз, обговорюється питання створення асоціації релокованих підприємців разом із місцевими.

Це важливо для того, щоб наповнювалися місцеві бюджети, а економіка навіть у воєнний час ефективно працювала.

Заступник керівника харківського заводу Віктор Скрипніков зазначив, що оскільки “Моторімпекс” працює на промисловість в Україні, то свою роботу після початку бойових дій зупинити вони не могли. Тоді знайшли відповідне виробниче приміщення в Калуші та почали перевозити обладнання.

“Зараз тут працює більше 20 співробітників з Харкова, також є декілька місцевих чоловік. Кожного дня проводимо співбесіди, набираємо місцевих робітників на виробництво. Після завершення бойових дій плануємо залишитись у Калуші. Це зручно логістично”, — поділився Віктор Скрипніков.

Він також додав, що в Калуші буде працювати верстатний парк підприємства, а наступного року хочуть побудувати нове виробниче підприємство з виробництва гідроциліндрів.

З початком повномасштабного наступу росії більше 120 підприємств звернулися до Франківська із запитом на переїзд. Для допомоги таким суб’єктам працює спеціальний сайт Save Business Now, про який більше можете дізнатися в нашому матеріалі.

Читайте також: До Франківська переїхав завод із Запоріжжя та шукає працівників.

Анастасія Стецькович

Нагору