Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вибір за батьками. Ще раз про форму навчання у прикарпатських школах

На Прикарпатті комісії перевірили усі 1208 навчальних закладів. Скільки з них вже готові відчинити двері для школярів? Як бути батькам, які хочуть, аби дитина вчилася онлайн?

Повідомляє Інформатор.

Заступник керівника ДСНС Ігор Оксентюк на пресконференції в ОВА розповів, що перевіряти укриття почали ще в червні.

“Опрацювали всі начальні заклади і розробили відповідні рекомендації щодо укриттів. Комісії продовжують роботу, проблемні питання у виконанні. Думаю, до кінця вересня, всі заклади будуть готові (до навчання – ред.)”, – зазначив він.

Керівник департаменту освіти науки і молодіжної політики Віктор Кімакович на пресконференції в ОВА зауважив, що комісії працюють щоденно і ситуація щодня стає кращою.

“Майже 69% закладів освіти мають акти, що укриття готові. До 1 вересня, думаю, цей відсоток буде понад 70 %. 10% закладів – дерев’яні школи, не мають укриттів. 20 % закладів освіти будуть облаштовувати укриття після 1 вересня – не встигають через масштабні будівельні роботи чи затримки. Хочемо, аби у жовтні понад 90% закладів працювали очно”, – зазначив він.

До теми: Що має бути у тривожному рюкзаку школяра?

Очна форма передбачає і змішане навчання, коли частина колективу навчається дистанційно – 2 дні, а потім 2 дні відвідує школу. Це буде у великих закладах, де більше 1500 дітей. Батьки обирають форму навчання особисто. Відповідно до цього, їхніх дітей такою формою навчання і мають забезпечити.

Зі слів керівниці департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторії Дротянко, кожен заклад проводить опитування серед батьків та рішенням педагогічної ради визначає, в якому режимі працюватиме.

“Якщо батьки хочуть, щоб їхня дитина вчилась офлайн, вони повинні повідомити про це директора свого закладу. Тоді дитина зможе відвідувати навчання у тому закладі, який має право працювати. А ті, що хочуть вчитися онлайн – будуть навчатися онлайн”, – каже Вікторія Дротянко. У коментарі вона додала, онлайн діти навчатимуться у тій самій школі.

У місті відчинять двері для учнів 47 шкіл.

Раніше Інформатор опитав франківців, яку форму навчання вони підтримують:

Нагору