Традиційно на другу суботу вересня припадає відзначення Дня українського борщу. Не знайдеться кращого варіанту святкування, як скуштувати цього дня улюблену багатьох українську страву.
Пише Інформатор.
Тож ділимося з вами трьома різними рецептами від українського шеф-кухаря, ресторатора та кулінарного експерта Євгена Клопотенка.
- Борщ у житньому хлібі
Інгредієнти:
Для хліба:
500 мл води, 500 г пшеничного борошна, 200 г житнього борошна, 24 г дріжджів, 20 г сухої ромашки, 4 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі
Для борщу:
3 л води, 300 г свинячих реберець, 1 буряк, 4 картоплі, 1 морква, 2 цибулі, 150 г квасолі, 150 г баклажану, 150 г капусти, 3 зубчики часнику, 2 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру, 2 лаврових листи, 3 в’ялені груші, перець та сіль — на смак
- Пісний борщ Полісся
Інгредієнти:
2 л води, 3-4 картоплі, 2 буряки, 1 цибуля ріпчаста, 200 г квашеної капусти (з розсолом), ½ моркви, ½ болгарського перцю, 1-2 ст. л. меду, 2 ст. л. томатної пасти, солі та перцю — на смак
Покрокове приготування дивіться у відео:
- Борщ на свинячих ребрах
Інгредієнти:
3 л води, 500 г свинячих реберець, 3-4 картоплі, 2 буряки, 2 томати, 1 цибуля, 1-2 моркви, ¼ качана капусти, ¼ коріння селери, 2 копчені груші, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, 1 головка часнику, 1 солодкий перець, 200 мл томатного соку, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. томатної пасти, сіль — на смак
Покрокове приготування дивіться у відео:
Тож обирайте рецепт до смаку і насолоджуйтеся як процесом приготування, так і самою стравою. Смачного!