Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ню-модель з Калуша Романа Пиц: “Хочеться, аби люди перестали думати, що це збочення” | фото 18+

У її виконанні ню – це мистецтво. Романа Пиц – модель та мисткиня з Калуша. Кожна світлина з нею – унікальна й неймовірно естетична. А ще Романа займається аквагримом та розписом стін. Ми запитали, з чого почалася кар’єра ню-моделі, чи важко фотографуватися оголеною, та й загалом – як це творити в малому місті.

Повідомляє Інформатор.

Як каже Романа, фотографія для неї – це головний спосіб самовираження. У студентські часи вона любила фотографувати людей на фотокамери, не зовсім професійні, – виходило гарно.

“Але позувати на камеру подобалося більше. З кожним разом мені все більше подобалося оголятися. Спочатку топлес, а потім взагалі повністю“, – каже вона.

Фотографуватися у стилі ню їй не важко. Вона каже, що такі зйомки допомагають розслабитися, позбутися щоденного стресу, заспокоюють нерви.

“Для мене фотографія як медитація. Вона робить мене щасливою”, – каже Романа.

Роману можна побачити у цікавезних образах – ляльки-мотанки, міфологічних чи кіно- персонажів. Інколи ідею зйомки пропонує фотограф, з яким Романа працює, а іноді в голові з’являються картинки, які їй кортить максимально точно відтворити. А так, каже модель, процес створення – це переважно  імпровізація.

Романа каже, осуду людей не боїться.

“Фото – це можливість показати світ таким, яким я його бачу, ділитися тим, що має для мене значення і тим, що хвилює мене, – саме це робить фотографію особливою для мене. У маленькому місті складно: якщо ти просто фотографуєшся у такому жанрі, то відразу стаєш дівчиною легкої поведінки. Хтось критикує, хтось засуджує, а хтось навпаки – захоплюється та надихається. Художнє зображення у стилі ню, – це насамперед про оголене людське тіло, яке має емоційну складову та естетичний вигляд”, – каже вона.

Зазвичай фотографи самі знаходять модель у соціальних мережах і пропонують співпрацю. А щодо формування портфоліо і надсилання його в агентства – про це мисткиня ніколи не думала.

“Гадаю, проводяться фотовиставки, присвячені людському тілу, фотозустрічі – усе це є! Так хочеться, щоб люди перестали думати, що це – збочення. Хочеться, щоб люди знайомилися із цим стилем фотографії. Щоб, споглядаючи, бачили красу і справжність людської природи.

З українських фотографів, які фотографують у стилі ню, подобаються Ян Маклайн – незалежний європейський фотохудожник, Давид Дубницький – його називають королем жанрового портрета з елементами еротики. А також фотограф, з яким я час від часу співпрацюю, – Дмитро Петрина – талановитий фотограф з великим досвідом в стилі ню, у нього авторський підхід та нестандартне бачення людського тіла”, – зазначає Романа. 

Окрім моделінгу, мисткиня займається аквагримом та розписом стін, а ще вона сама створює костюми для образів.

“Бажання творити зі мною було завжди. Я по своїй суті – митець, тому, думаю, це цілком природно для мене”, – міркує Романа.

Побажаймо Романі натхнення творити далі. Те, що вона робить, – то мистецтво.

Світлини Дмитра Петрини, головне фото – Олег Гатало.

Нагору