Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Борщ у хлібі, пісний борщ і на свинячих ребрах: відзначаємо День борщу

Традиційно на другу суботу вересня припадає відзначення Дня українського борщу. Не знайдеться кращого варіанту святкування, як скуштувати цього дня улюблену багатьох українську страву.

Пише Інформатор.

Тож ділимося з вами трьома різними рецептами від українського шеф-кухаря, ресторатора та кулінарного експерта Євгена Клопотенка. 

  • Борщ у житньому хлібі

Інгредієнти:

Для хліба:

500 мл води, 500 г пшеничного борошна, 200 г житнього борошна, 24 г дріжджів, 20 г сухої ромашки, 4 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі

Для борщу:

3 л води, 300 г свинячих реберець, 1 буряк, 4 картоплі, 1 морква, 2 цибулі, 150 г квасолі, 150 г баклажану, 150 г капусти, 3 зубчики часнику, 2 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру, 2 лаврових листи, 3 в’ялені груші, перець та сіль — на смак

Покрокове приготування:

  • Пісний борщ Полісся

Інгредієнти:

2 л води, 3-4 картоплі, 2 буряки, 1 цибуля ріпчаста, 200 г квашеної капусти (з розсолом), ½ моркви, ½ болгарського перцю, 1-2 ст. л. меду, 2 ст. л. томатної пасти, солі та перцю — на смак

Покрокове приготування дивіться у відео:

  • Борщ на свинячих ребрах

Інгредієнти:

3 л води, 500 г свинячих реберець, 3-4 картоплі, 2 буряки, 2 томати, 1 цибуля, 1-2 моркви, ¼ качана капусти, ¼ коріння селери, 2 копчені груші, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, 1 головка часнику, 1 солодкий перець, 200 мл томатного соку, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. томатної пасти, сіль — на смак

Покрокове приготування дивіться у відео:

Тож обирайте рецепт до смаку і насолоджуйтеся як процесом приготування, так і самою стравою. Смачного!

 

Нагору