Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Україні відзначають День рятівника

Щорічно 17 вересня в Україні офіційно відзначають День рятівника. Свято остаточно затвердили в 2008 році, тож з того часу з професійним днем вітають аварійно-рятувальні служби, пожежну охорону, спеціальні формування та громадян, які зробили свій внесок у ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Пише Інформатор.

Журналісти Інформатора також вітають працівників ДСНС, оскільки робота рятувальника нелегка, а люди потребують допомоги незалежно від часу доби. Сил вам, завзяття, мирного неба і перемоги!

А щоб полегшити працю наших надзвичайників, наполегливо рекомендуємо дотримуватися правил пожежної безпеки та не гратися з вогнем.

Також радимо до перегляду лекції з пожежної безпеки в транспорті і побуті. Їх корисно дивитися як самостійно, так і показати дітям:

Курс про причини виникнення пожежі, небезпечні фактори, як виникає і розповсюджується полум’я, де найбільш небезпечно перебувати та що робити при загоранні.

У цій лекції ви детально дізнаєтеся про правила поведінки під час пожежі, коли потрібно телефонувати рятувальникам, що робити до їхнього приїзду, про евакуацію, дії при пожежі вдома, на літаку, в метро тощо.

Слухайте, вивчайте і пам’ятайте, що попереджений — значить озброєний.

Фото взяте з Australian firefighters calendar

Читайте до теми: Рятувальника в кожну школу: тепер у закладах освіти працюватиме ДСНС

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору