Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Грибна юшка | рецепти

Грибний сезон на Франківщині триває. У вихідний день ми пропонуємо вам зготувати смачну юшку з білих грибів.

Як це зробити, розповідає Інформатор.

Гриби для юшки можна придбати на ринку або ж зібрати самим, якщо ви знаєте тонкощі цієї справи.

Для юшки гриби слід почистити, порізати на шматочки недрібно, помити. Далі – залити холодною водою, довести до кипіння.

Проварити 15 хвилин, воду злити, промити. Далі заливаємо холодною водою, солимо, кидаємо кілька горошин перцю чорного та духмяного, варимо 1-1,5 години. За 20 хв до готовності юшки додаємо картоплю, моркву, корінь петрушки.

Заправка. Для неї ми смажемо борошно до золотистого кольору. Розводимо його водою до консистенції рідкої сметани так, щоб не було ґульочок.

За 15 хвилин до завершення вливаємо до юшки, додаємо часник, витиснений за допомогою часникодавки.

За 5 хвилин до завершення кидаємо лавровий листок, додати олії чи смальцю. Готово!

Грибну юшку можна приготувати і з сушених грибів.

Для цього потрібно за 3-4 години до готування замочити їх у молоці. Нам потрібно 50 г грибів.

Опісля гриби промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Варимо годину. Потім додаємо моркву, нарізану півкільцями, цибулину, додаємо два зубчики часнику, лавровий листок.

Варимо юшку 20 хв. Прикрашаємо петрушкою. Готово! Смачного!

До юшки ми також можемо додати борошно за технологією, описаною вище.

Читайте також: Прикарпатці діляться світлинами з грибними “трофеями”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору