Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кого з жінок будуть мобілізовувати | чи є заборона на виїзд мобілізованим

У ЗСУ служать не лише чоловіки, але й жінки. Учора, 21 вересня, в першому читанні Верховна Рада прийняла законопроєкт № 6482 про мобілізацію жінок в Україні. 

Деталі про мобілізацію жінок Інформатор розпитав у начальниці пресслужби Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), старшим лейтенантом Юлії Гамми. Далі – пряма мова.

 Як і кого з жінок будуть мобілізовувати? Чи є заборона на виїзд закордон мобілізованим жінкам?

Дію норм закону, що регулюють означені питання, було відтерміновано на рік — до 1 жовтня.  Генеральний штаб зазначав, що жодної заборони на виїзд жінок за кордон не планується.

21 вересня Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про добровільну постановку жінок на військовий облік. Це означає, що всі можуть ставати на облік за власним бажанням, крім тих жінок, чиї спеціальності та/або професії споріднені з медичною діяльністю.

Наголошуємо, що в мобілізації жінок зараз немає потреби. Але жінки мають рівні можливості і тому активно з’являються до ТЦК та СП з бажанням поповнити ряди ЗСУ. В них може бути така можливість лише за умови успішного проходження відбору нарівні з чоловіками та за відсутності медичних протипоказань для проходження військової служби. Жінки, які вмотивовані, повинні мати право ставати на облік, і ми не можемо їх цього позбавляти.

Мобілізація 2022 року в Україні має на меті призвати на службу тих, хто має досвід у військовій справі. Станом на сьогоднішній день Збройним Силам України потрібні розвідники, артилеристи, спеціалісти сил ППО, водії, а також члени екіпажів бронемашин і танків. Ці фахівці, за потреби, укомплектовуватимуть ті підрозділи, котрі виконують завдання в різних місцях України. Тому звертаємось до свідомих прикарпатців, котрі мають досвід служби за даними військово-обліковими спеціальностями, прийти до територіального центру комплектування за місцем реєстрації та  отримати подальші вказівки.

Читайте також: Ще раз про мобілізацію. Кому зараз вручають повістки.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору