Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Викрили нових колаборантів з Херсонської та Луганської областей: подробиці

Слідчі управління СБУ в Івано-Франківській області подали до суду нові обвинувальні акти щодо викритих спецслужбою колаборантів з Луганської та Херсонської областей.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу установи.

Судитимуть 3 осіб:

1. колишню директорку Центру культури Новопскова Луганської області,

2. «начальницю відділу молоді і спорту» т.зв. «адміністрації м. Антрацит і Антрацитівського району ЛНР»,

3. колишнього чиновника з Каховки Херсонської області, який добровільно співпрацює з окупантами.

1 особа добровільно виявила бажання співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду виконувачки обов’язків «начальника відділу культури» т. зв. «адміністрації Новопсковського району ЛНР».

У квітні колаборантка організувала та провела пропагандистський захід під назвою «Єдінство Донбаса» з нагоди отримання гуманітарної допомоги від рф. На концерті вона виголосила промову на підтримку «руського міра» та пообіцяла, що й надалі буде сприяти окупантам.

Друга обвинувачувана підтримує контакти з бойовиками, каральними органами та посадовими особами окупаційних адміністрацій так званих «Л/ДНР», організовує численні масові заходи. Також має посаду в окупаційній адміністрації.

Третій колаборант, після захоплення Каховки російськими військами, добровільно обійняв посаду «головного спеціаліста відділу економіки» в окупаційній адміністрації держави-агресора. Крім виконання своїх «обов’язків» у незаконних органах влади, особа займається публічною діяльністю, пов’язаною з популяризацією та підтримкою російської політики на тимчасово окупованих територіях України. У якості посадовця та представника окупаційної влади він брав участь у політизованому масовому заході на підтримку держави-агресора, де разом з іншими зрадниками крокував під червоними прапорами з «георгієвською» стрічкою.

До окупації обвинувачений працював адміністратором у Дозвільному центрі та обіймав посаду головного спеціаліста відділу економіки і розвитку Каховської міськради.

Колаборантів звинувачують в добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. Також у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, тобто у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За вчинене на них очікує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте до теми: СБУ Прикарпаття затримала колаборантку, яка повідомляла про позиції ЗСУ

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору