Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Середина осені — час, щоб квасити капусту. Скільки коштує овоч цьогоріч на ринку | рецепт

Квасити капусту рекомендують з середини жовтня і до зими. Цей продукт багатий на вітамін С, а також В і А. Окрім того, капуста — дієтична, тож можна сміливо її додавати до своїх прийомів їжі.

Пише Інформатор.

Ми вирішили дізнатися, скільки коштує білокачанна капуста в магазинах і на місцевому ринку. Радимо обирати хрусткі та соковиті великі качани, від яких буде менше відходів.

У магазині “23/7” кілограм білокачанної капусти коштує 15, 99 грн, а в “Екомаркеті” вартість становить 12, 90 грн.

У магазині “Близенько” капуста коштує 15 грн за кілограм. На 1,49 грн більше треба віддати за овоч у “Сільпо”.

На ринку ціна капусти значно відрізняється, залежно від прилавку. Найдешевше бачили продукт за 10, 80 грн, а найдорожче  — за 25 грн. Проте така вартість вже за молоду капусту.

Ціна на пізні сорти капусти коливається від 12 до 15 грн.

Також пропонуємо вам рецепт квашеної капусти від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • 2,5 кг капусти
  • 1 морква
  • 2 ст. ложки солі

1. Качани капусти помийте, за необхідності зніміть з них верхнє листя. Пошаткуйте на терці або поріжте тонкими смужками за допомогою звичайного кухонного ножа.

2. Порізану капусту розкладіть на поверхні столу, додайте натерту на терці 1 морквину та сіль у розрахунку 2 столові ложки (без гірки) на трилітрову банку капусти.

3. Перемішайте все руками, але не віджимайте – саме це важливо, якщо ви любите хрумку капусту.

4. Щільно і по вінця набивайте суміш у банку.

5. Залишайте ферментуватися у теплому місці. За день-два капуста пустить сік, тому варто під банку поставити глибоку миску чи тарілку. Не лякайтеся, якщо на цьому етапі у приміщенні ви відчуєте не надто приємний аромат. Він згодом зникне.

За три доби капуста буде готова. Насолоджуватися її смаком, як і незаперечною користю, можна буде у якості гарніру до картопляного пюре чи м’ясних страв, насамперед з птиці. Радимо вживати з кільцями цибулі чи зелениною та нерафінованою соняшниковою олією або гарбузовою. Можна додати до страви насіння укропу, кмину чи ягід ялівцю.  Якщо ви вдосталь наквасите цього овоча, то зможете використовувати його для приготування безлічі страв.

Смачного!

Читайте до теми: Зростають ціни на “молочку”: скільки зараз коштують твердий сир та масло

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору