Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Більше 100 000 гривень привласнили собі шахраї на Прикарпатті

Кілька заяв від прикарпатців надійшло до поліції Івано-Франківська протягом останніх днів. Мешканці постраждали від шахраїв.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу поліції Івано-Франківської області.

До правоохоронців звернувся 71-річний мешканець Івано-Франківська. Він розповів, що отримав дзвінок від “представника банку”. Той сказав, що потрібно терміново змінити пароль до банківської картки. Відтак треба постраждалому назвати код, який надіслали у повідомленні.

Чоловік виконав “прохання” і одразу попрощався з 31 000 гривень.

Пізніше шахраї обікрали й мешканку Яремче. Вони зателефонували до жінки і попросили авторизуватися та виконати кілька операцій у мобільному додатку. Жінка зробила все, що від неї просили і втратила 18 000 гривень зі свого рахунку.

Наступною постраждалою стала жителька Рогатина. Аферисти зателефонували до неї і розповіли про те, що термін дії банківської картки жінки завершився і її треба поновити. Для цього вони попросили потерпілу зайти у мобільний додаток і виконати низку дій “псевдобанкіра”. Жінка довірилася шахраю, внаслідок чого з її картки зникло 30 000 гривень.

53 000 гривень викрали й у мешканки Лисецької територіальної громади. Жінка найшла оголошення про продаж будівельних матеріалів в соціальній мережі, зв’язалась з невідомим продавцем та здійснила повну передоплату за товар. Як наслідок, після отримання коштів шахрай зник і перестав відповідати на дзвінки.

Таким чином шахраї викрали у прикарпатців 132 000 гривень.

А як зрозуміти, що мені телефонує чи пише шахрай?

Ознаки того, що вам телефонує шахрай:

  • дзвінок або повідомлення надійшли з невідомого, неофіційного номера;
  • не вказано назву банку, номер вашої картки;
  • зазвичай злочинці вживають у повідомленні такі слова як «терміново», «негайно» – так вони здійснюють психологічний тиск на свою жертву.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, одразу телефонуйте на гарячу лінію “102”.

Будьте уважними і завжди перевіряйте таких “псевдобанкірів”.

Читайте до теми: Як вберегтися від атак шахраїв: поради поліції.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору