Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську набивають тату – допомагають військовим і тваринам в притулку

Сьогодні, 8 жовтня, в Івано-Франківську відбувається фестиваль “Тату заради звірят”.

Інформатор завітав на захід.

Фестиваль благодійний і відбувається не вперше в Івано-Франківську. Його мета – зібрати кошти для притулку для тварин “Вуглик” та закладу “Lviv vegan kitchen”, який допомагає військовим, які не їдять м’яса, пересилаючи їм їжу на фронт. Франківці можуть зробити тату – вічне чи тимчасове.

Як розповів нам координатор фестивалю, волонтер ГО “Відкриті клітки” Юрій, у фестивалі беруть участь шість тату-майстрів. Вони віддаватимуть організаторам частину виручених коштів або усю суму.

Для відвідувачів грають два ді-джеї. А ще тут можна придбати мерч, кекси та чай. Організатори не ставлять за мету зібрати сьогодні якусь певну суму коштів.

Долучитися до фестивалю вирішила тату-майстриня Хельга. Татуюваннями вона займається сім років.

«Це дуже гарна можливість допомогти і тваринам, і військовим-веганам. Це класно, що відбувається такі заходи. У такий час благодійний фестиваль – це крута можливість комусь помогти», – каже вона.

Долучитися до акції вирішила львів‘янка, волонтерка ГО « Відкриті клітки» Ірина. Вона вегетаріанка уже понад два роки.

“Хочу собі зробити татуювання, по-друге, це можливість зробити його на благодійній основі. Те, що кошти перерахують на «Вуглик», для нас важливо. Притулки працюють у Херсонській, Миколаївській, Херсонській областях і страждають через бойові дії”, – каже вона.

Подія триватиме до 19:30.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору