Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську проходить напівмарафон. Серед учасників — дорослі та діти

Сьогодні, 9 жовтня, відбувається щорічний напівмарафон з дистанціями 21, 15 і 10 км. Забіг — благодійний, а виручені кошти передадуть для Центру спеціальної підготовки Askold для військовослужбовців.

Пише Інформатор.

Попри повномасштабну агресію рф, традицію забігу організатори вирішили не порушувати.

“Ми вірні нашій місії та цінностям, продовжуємо формувати сильну та здорову націю. Хочемо, щоб ще більше українців виходили на свою першу пробіжку. У 2022 році команда напівмарафону в Івано-Франківську висловлює щиру подяку всім захисникам і захисницям, і на знак подяки оголошуємо збір коштів на підтримку військовослужбовців”, — розповів співорганізатор Ігор Крицак.

Старт марафону розпочинається на міському озері. Першими відкрили забіг діти. Вони мали подолати дистанцію 1000 і 400 метрів. Для наймолодших організували забіг на 100 метрів.

Після того, як дітки фінішували, розпочалася основна дистанція напівмарафону — 21 км. Учасники мали пробігти навколо озера, тоді до парку Шевченка, стадіону “Рух”, пробігти вулицею Шевченка туди й назад і знову пройти таку ж дистанцію.

Більше 550 людей вирішили спробувати свої сили в дистанції 21 км. Бігунка Марія розповіла, що займається спортом з самого дитинства, вечорами частенько бігає навколо озера та в парку. Але дистанцію 21 км долає вперше.

Після старту напівмарафонців, свій рух розпочали бігуни на відстань 5 км. Учасниця Христина поділилася своїми враженнями після фінішу:

“Дуже класні емоції зараз. Я бігала до війни, але потім сталася перерва. До сьогоднішнього забігу взагалі не готувалася, просто хотіла допомогти ЗСУ”.

На фініші учасників нагороджують медалями та невеличкими подарунками. Також на локації охочі можуть спробувати “Файний борщ” та “Файну зупку”, які благодійний фонд “Ескулаб” передає військовослужбовцям на фронт. Зазвичай сухпайки отримують українські бійці, але сьогодні ними частують франківських бігунів.

З одного пакету 700 грам виходить до 10 літрів першої страви. Це швидко, зручно і смачно. Волонтери закликають донатити на “борщ” і “зупку”, щоб потім передати їжу бійцям.

Якщо бажаєте підтримати учасників, ви ще можете долучатися як глядач. Останні 10 км будуть бігти о 13:00, після чого захід буде завершеним. Маршрут — однаковий з дистанцією 21 км, але пробігти його треба буде тільки раз.

А як підтримують марафонців мешканці Івано-Франківська, дивіться на нашій сторінці у фейсбуці.

Читайте також: “Біжу за Азовсталь”: на міському озері відбувся біговий флешмоб

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору