Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

7 команд та 11 локацій: міський квест для активної молоді Івано-Франківська

8 жовтня в Івано-Франківську відбувся квест “Інтелект-крос”. Він проводиться сім років поспіль, і цього разу був організований з нагоди 3-річчя створення Івано-Франківської ТГ. Найголовніше завдання квесту – ще більше познайомити усіх учасників з нашим містом.

Пише Інформатор.

Учасників квесту поділили на команди, вони мали пройти 11 локацій. За виконане завдання команди надсилали у загальний чат фото з локації. За успішне проходження кожного етапу отримували валюту квесту – франики. Фінал гри знаходився на міському стадіоні “Рух”, де на команди чекали призи та грошові винагороди за призові місця.

Головна спеціалістка відділу молодіжної політики Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Вікторія Вовк розповіла, що цього року учасники вперше мали можливість користуватися транспортом:

“Також ми трошки змінили точки, тобто станції, де учасники виконують завдання. Ми вирішили дати більше акцентів на інтерактив, щоб учасники щось виконували, щоб їм було веселіше”. 

Участь у квесті взяло 7 студентських команд:

“Є місцеві і приїжджі, але вони навчаються і проживають у Франківську. Для того, аби взяти участь у квесті, потрібно було заповнити Google форму. Після того ми вже зв’язувалися з командами і пояснювали про правила і гру”.

Організаторка розповіла і про особливості цьогорічного квесту:

“Ціла команда має бути на точці. Тобто не допускається виконання завдань, коли команди не в повному складі. Коли вони пройшли всі локації, То надсилають нам фото, і ми їм говоримо фінальну локацію, де знаходяться призи. За 1-е місце отримують 1000₴, за 2-е місце – 800₴ і за 3-є місце – 500₴. Також нагороди і піци від наших партнерів”.

Команди мати однакову кількість учасників – 4. Проте 2 команди складаються з 3 людей.

Волонтерка Департаменту Катерина Лисенко з Сєвєродонецька, переїхала до Івано-Франківська і за цей період дуже полюбила місто:

“Я сама як переселенка знаю, наскільки це важливо – відволіктися від війни і зробити так, як хочуть наші воїни. А вони хочуть, щоб ми відпочивали зараз. Вони за цей воюють.

Я хочу, щоб цей квест допоміг людям, які приїхали у Франківськ, більше дізнатися про місто. Дізнатися про молодіжні організації, які тут працюють, аби вони долучалися до них як волонтери або просто ходили на їх заходи. Також це допоможе розвинути їх комунікативні навички і навіть співпрацю з конкурентами”.

Переможцями квесту стала команда “Інтеліґенція”. Учасники розповіли, що часто беруть участь у подібних заходах від університету, а цього разу вирішили позмагатися у міській грі:

“Ще зі школи у нас є така традиція, тому ми так себе і назвали. Нас четверо в команді: Тарас, Тетяна, Назарій, Марта. Вчимося у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на 1 курсі. Ми гарно провели час, завдання були цікаві, гарно зроблені. Тут задіяли організації ФРІ, AIESEC. Багато було цікавих питань і завдань саме про франківську культуру та історію”.

Також команда поділилася секретом перемоги:

“Вийшло так, що наша команда була добре розподілена. Хтось у нас відповідав за фізичні завдання, хтось більше за розумові. Кожен був у своїй стихії, тому було досить просто. Єдине, що нам потрібно було — всім згуртуватися і включити функцію єдиного цілого і швиденько доїжджати до цих локації. А вже на локаціях кожен займався тим, що йому імпонує”.

Учасники розповіли, що було найскладніше у квесті:

“На розпал вогню ми витратили найбільше часу. Це треба було зробити без паперу. Просто сокирою нарубати сучків і розпалити вогонь. 3 сірники давалося, але нам їх не стало. Ми кололи ще дрова для того, аби нам дали додаткові сірники”.

Читайте до теми: #На_шапку: жива музика від ансамблю та колективу з саксофоністами.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Артем Тригуб

Нагору