Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Дякуємо, що ви є”: мешканці Франківська вітають із Днем захисників і захисниць

Сьогодні, 14 жовтня, відзначають державне свято — День захисників і захисниць України. Свято започаткували в 2014 році, але тоді воно називалося “День захисника України”. У липні 2021 року назву перейменували.

Пише Інформатор.

Після того, як в 2014 році росія підступно напала на територію України, багато наших бійців загинуло на сході держави. Щоб вшанувати їхню пам’ять, було вирішено встановити щорічне святкування Дня захисників і захисниць України замість Дня захисника Вітчизни. Його, за радянськими звичаями, відзначали 23 лютого.

Цього дня також відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Мешканці Івано-Франківська доєдналися до вітань зі святом наших Збройних Сил України, Сил ТрО ЗСУ та територіальної оборони.

Найбільше бажають здоров’я, сил і терпіння, а також дякують за щоденну роботу, яку військовослужбовці роблять задля майбутнього України.

“Завдяки їм ми маємо спокій і прямуємо до перемоги. Тому що вони захищають нас на передових лініях з московщиною. Хочу побажати, щоб Бог зберіг їхнє здоров’я, щоб вони повернулися з фронту і жили на нашій святій українській землі”, — таке побажання захисникам висловив Іван Файчак.

“Завдяки нашим бійцям ми можемо тут існувати. За це велика вдячність від всіх мешканців кожного міста. Хочу побажати сил, ми віримо у вас. Все буде Україна”, — сказала мешканка міста Наталя.

Інформатор теж доєднується до привітань та бажає якнайшвидшої перемоги. Дякуємо, що ви є!

Більше привітань франківців дивіться у відео:

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору