Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зігріваємося чаєм | де шукати смачний напій у Франківську

Зігріти у холодну пору допоможе смачнющий чай. На його пошуки ми вирушили в Івано-Франківську. Де можна придбати, і скільки він вартує?

Повідомляє Інформатор. 

У “Rozzi” на вулиці   Сотника Мартинця, 4 із сезонних чаїв можна замовити імбирно-лимонний, імбирно-малиновий, малиновий, обліпиховий, обліпиха-маракуйя. Вартість – 55 грн. Імбирно-малиновий чай досить приємний на смак.

У “Moun”, що на вулиці Лесі Українки, можна скуштувати обліпихово-імбирний, імбирний і малиновий чаї. Вартість – 42 грн. Імбирний чай тут дуже міцний.

“Ростерії кави”, що на Крушельницької, 2, авторський чай вартує 50 грн. Можна обрати імбирний, обліпиховий, маракуйя-ананас, з гілок хвої та шишок, зі смородини та яблука. Ми скуштували маракуйя-ананас. Смак приємний, однак здався на надто кислим. Цукру не додавали.

“Кімбо” знаходиться на Незалежності 10а. Тут можна посмакувати чаєм по-турецьки (35 грн), з м’яти (42 грн), зеленим, чорним, фруктовим (35 грн) та імбирним. Останній ми і вирішили замовити. Доволі приємним смак. Сюди додали, крім імбиру, корицю, м’яту і лимон. Вартість – 60 грн.

У “Кавоварці” імбирно-м’ятний чай вартує 51 грн. Смак чудовий, м’який.

“Veterano Pizza” – на Міцкевича, 6. В асортименті чай апельсиновий з медом, імбирний з лаймом, обліпиховий, малиновий. Вартість – 40 грн. Смачний імбирний з лаймом.

Поруч у “Мануфактурі” пропонують імбирний, обліпиховий, малиновий, гарбузовий чаї. Ми спробували останній – смачно, однак смак гарбуза перебив апельсин. Вартість – 50 грн.

Як приготувати імбирний чай вдома?

Ретельно помийте корінь імбиру. Наріжте скибочками 15 г. Подрібніть третину лимона.

Закип’ятіть воду. У заварник ставимо паличку кориці, 1 ст. ложку меду, імбир та лимон. Заливаємо усе гарячою водою, але не окропом.

Чекаємо 15 хв – готово! Наприкінці додаємо  листя м’яти.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору