Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську провели виставку-продаж на підтримку ЗСУ. Тема — абстрактне мистецтво

Сьогодні, 20 жовтня, пройшло відкриття першої в Івано-Франківську Всеукраїнської трієнале. Це подія, що відбувається раз у 3 роки. На виставці представили 77  робіт, деякі з них потім продавали на благодійному аукціоні.

Пише Інформатор.

Захід провели у виставковому залі в Івано-Франківській обласній організації Національної спілки художників України. Членкиня правління НСХУ Світлана Повшик розповіла, що в Івано-Франківську вже багато років існує проєкт “Абстрактне мистецтво”, яким керує куратор виставки Віктор Бабак.

Цього року багаторічні напрацювання були помічені й оцінені на найвищому мистецькому рівні, тож було прийняте вагоме для міста рішення — надати виставці статус всеукраїнської, яка буде проходити на постійній основі. Митці регіону та всієї України матимуть можливість представляти свої роботи, виконані в напрямку абстракції.

“Шлях до відкриття виставки був непростий. Було багато перепон, які ми успішно подолали. Отримала неймовірне задоволення, коли формували виставку. Виявляється, — це теж мистецтво, творчий процес і пошук робіт, які б могли співзвучати в одній площині. А це емоція, на якій і побудоване абстрактне мистецтво. Виставка дихає, живе та очікує свого глядача”, — поділилася Світлана Повшик.

На виставці експонуються живописні, графічні, скульптурні твори, а також твори прикладного мистецтва та дизайну художників України і діаспори. Заздалегідь на виставку було заявлено 170 робіт від різних українських художників. З них обрали 80 найкращих, але через бойові дії з боку рф у приміщення Спілки потрапило тільки 77 робіт. Виставка триватиме до 10 листопада, тож можете прийти і побачити картини митців.

Також у рамках виставки пройшов благодійний аукціон, виручені кошти з якого будуть передані на потреби наших захисників.

Перший лот продали за 500 грн, далі ставки почали зростати. Більше дивіться на фото нижче:

Читайте також: В Івано-Франківську відбулося “Становлення ідентичності” в краєзнавчому музеї.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору