Гарбуз — корисний осінній плід, який містить багато вітамінів, амінокислот і мінералів. Продукт нормалізує тиск, зміцнює імунітет, покращує зір, обмін речовин та сповільнює старіння. Проте смак гарбуза багатьом буває не до вподоби, наприклад, коли з нього варять кашу. Тож пропонуємо вам рецепти крем-супу та гарбузового пирога, після приготування яких плід змінює свій смак і стає м’якшим.
Пише Інформатор.
Рекомендуємо вам приготувати крем-суп із гарбуза за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Сам він розповідає, що обожнює крем-супи за можливість експериментувати.
У цій страві можна поєднувати різні овочі: баклажани, кабачки, картоплю, батат, селеру, моркву, цибулю й навіть буряк із томатами. Додавати м’ясо, рибу або морепродукти. Більш того, крем-суп дуже важко зіпсувати, бо овочі можна додавати порційно, перебивати блендером, пробувати, а потім додавати знову.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза
- 2 картоплі
- 500 мл молока
- 1 морква
- 1-2 гілочки базиліка
- гарбузове насіння до смаку
- сіль і перець до смаку
Спосіб приготування:
- Візьміть моркву, 2 картоплі і 300 г гарбуза – очистіть і наріжте невеликими однаковими шматками. Перекладіть овочі в сотейник, посоліть і поперчіть до смаку.
- Овочі в сотейнику залийте 400 мл молока, ставте на вогонь і варіть до готовності.
- Після перебийте все блендером. У вас залишилося ще 100 мл молока, додайте і знову сотейник поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
- Після можна розливати по тарілках, додавати свіжі листочки базиліка і гарбузове насіння.
Також варто спробувати зробити гарбузовий пиріг із сиром. Готувати його легко, хоч це й займає трохи часу.
Інгредієнти:
- 500-600 г гарбуза
- 350 г сиру 9% жирності
- 1 ч. л. кориці
- 100 г цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 яйця
- 300-350 г цукрового печива
- 150-170 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Візьміть гарбуз і очистіть від насіння. Візьміть шматок, вагою 500-600 г і запечіть його при температурі 200 г 30-40 хвилин. Потім ложкою виберіть м’якоть і перекладіть у чашу блендера. Перебийте до однорідної маси.
- Далі візьміть 350 г сиру, з’єднайте з 100 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2 яйцями і 1 ч. л. кориці, перемішайте до однорідної консистенції. Щоб маса вийшла повітряною, я використовував К-подібну насадку кухонної машини.
- Тепер до сирної маси необхідно додати пюре з гарбуза. Добре перемішайте.
- Переходьте до печива. Візьміть 300-350 г і перебийте в крихту, а потім додайте 150-170 г м’якого вершкового масла. Добре перетріть. Це основа пирога.
- Беріть форму, викладайте в неї масляну крихту і робіть основу для пирога, а потім наповніть її гарбузово-сирною масою. Поставте запікатися на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
А скільки коштує гарбуз на ринку і в магазинах сьогодні, читайте в матеріалі:
Скільки коштують гарбузи в Івано-Франківську
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com