Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На ринку сезон гарбузів — час готувати щось смачненьке! | рецепт вихідного дня

Гарбуз — корисний осінній плід, який містить багато вітамінів, амінокислот і мінералів. Продукт нормалізує тиск, зміцнює імунітет, покращує зір, обмін речовин та сповільнює старіння. Проте смак гарбуза багатьом буває не до вподоби, наприклад, коли з нього варять кашу. Тож пропонуємо вам рецепти крем-супу та гарбузового пирога, після приготування яких плід змінює свій смак і стає м’якшим.

Пише Інформатор.

Рекомендуємо вам приготувати крем-суп із гарбуза за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Сам він розповідає, що обожнює крем-супи за можливість експериментувати.

У цій страві можна поєднувати різні овочі: баклажани, кабачки, картоплю, батат, селеру, моркву, цибулю й навіть буряк із томатами. Додавати м’ясо, рибу або морепродукти. Більш того, крем-суп дуже важко зіпсувати, бо овочі можна додавати порційно, перебивати блендером, пробувати, а потім додавати знову.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза
  • 2 картоплі
  • 500 мл молока
  • 1 морква
  • 1-2 гілочки базиліка
  • гарбузове насіння до смаку
  • сіль і перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Візьміть моркву, 2 картоплі і 300 г гарбуза – очистіть і наріжте невеликими однаковими шматками. Перекладіть овочі в сотейник, посоліть і поперчіть до смаку.
  2. Овочі в сотейнику залийте 400 мл молока, ставте на вогонь і варіть до готовності.
  3. Після перебийте все блендером. У вас залишилося ще 100 мл молока, додайте і знову сотейник поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
  4. Після можна розливати по тарілках, додавати свіжі листочки базиліка і гарбузове насіння.

Також варто спробувати зробити гарбузовий пиріг із сиром. Готувати його легко, хоч це й займає трохи часу.

Інгредієнти:

  • 500-600 г гарбуза
  • 350 г сиру 9% жирності
  • 1 ч. л. кориці
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 яйця
  • 300-350 г цукрового печива
  • 150-170 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Візьміть гарбуз і очистіть від насіння. Візьміть шматок, вагою 500-600 г і запечіть його при температурі 200 г 30-40 хвилин. Потім ложкою виберіть м’якоть і перекладіть у чашу блендера. Перебийте до однорідної маси.
  2. Далі візьміть 350 г сиру, з’єднайте з 100 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2 яйцями і 1 ч. л. кориці, перемішайте до однорідної консистенції. Щоб маса вийшла повітряною, я використовував К-подібну насадку кухонної машини.
  3. Тепер до сирної маси необхідно додати пюре з гарбуза. Добре перемішайте.
  4. Переходьте до печива. Візьміть 300-350 г і перебийте в крихту, а потім додайте 150-170 г м’якого вершкового масла. Добре перетріть. Це основа пирога.
  5. Беріть форму, викладайте в неї масляну крихту і робіть основу для пирога, а потім наповніть її гарбузово-сирною масою. Поставте запікатися на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

А скільки коштує гарбуз на ринку і в магазинах сьогодні, читайте в матеріалі:

Скільки коштують гарбузи в Івано-Франківську

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору