Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де у Франківську знайти баклажани | рецепти

Сезон баклажанів ще не завершився. Цей овоч корисний для здоров’я і з нього можна приготувати безліч смачних страв. Ми вирушили на пошуки баклажанів на ринок та в магазини Івано-Франківська. А ще знайшли для вас кілька цікавих рецептів. 

Повідомляє Інформатор.

На центральному ринку баклажанів зараз зовсім мало. Ми знайшли їх буквально в однієї продавчині. Вартість – 130 грн за кг.

Тож ми попрямували в супермаркети та магазини з овочами.  У крамниці “Персик” на Коновальця баклажани продають по 100 грн.

В “АТБ” баклажани вартують 85,95 грн. У “Сільпо” біля ринку баклажанів не було. Проте овоч можна замовити на доставку, вартість – 17.90 грн за 100 г.

В “Євроспарі” – найдешевше – 78 грн. Однак якість продукту, відверто кажучи, гірша.

Рецепти

Закуска. Баклажани як гриби на зиму

Складники (розраховуємо на 720 мл банку):

  • 450 г баклажанів
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 10 гілочок  кропу
  • 50 мл соняшникової олії
  • 40 мл оцту столового 9%
  • 1 ч. л. солі

Баклажани слід помити. Не очищаємо, ріжемо кубиками. Ставимо у сотейник, заливаємо водою та варимо 5 хвилин після закипання. Опісля зливаємо їх у друшляк, кладемо в глибоку миску.

Додаємо 5-6 зубчиків вичавленого часнику, 10 гілочок  дрібно порізаного кропу, 1 ч. л. солі, 50 мл олії та 40 мл оцту. Перемішуємо – і в банку. Перед тим її треба простерилізувати. Закручуємо герметично кришкою.

Банка з баклажанами повинна зберігатися до року.

Фаршировані баклажани з овочевою ікрою та горіхами

Складники:

  • 1 баклажан
  • ½ ч. л. хмелі-сунелі
  • 1 середня ріпчаста цибуля
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г сиру сулугуні
  • 1 морква
  • сіль та перець до смаку
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • кінза для подачі

Духовку прогріти до 180 градусів. Баклажани слід помити, розрізати навпіл, хвостик залишіть.

Далі беремося за овочеві ікру. Виймаємо м’якуш з “човників” і його дрібно ріжемо. Цибулю очищаємо та нарізаємо кубиками, моркву тремо на великій терці.

Розігріваємо сковорідку з 3 ст. л. соняшникової олії, перекладаємо м’якуш баклажанів, цибулю та моркву. Обсмажуємо впродовж 4-5 хвилин. Додаємо ½ ч. л. хмелі-сунелі та 50 г дрібно порізаних горіхів, сіль і перець. Обсмажуємо ще 2 хвилини.

Заповнюємо човники начинкою, зверху присипаємо тертим сулугуні. Далі – запікаємо 25 хв.

Запіканка баклажанів з сиром

Складники:

  • 2 середні баклажани
  • 5 яєць
  • 200 г твердого сиру
  • 2 середні кабачки
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 2 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
  • 3 гілочки базиліку
  • сіль та перець до смаку

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Баклажани та кабачки чистимо і ріжемо тонкими слайсами, товщина – близько 5 мм.

Баклажани ставимо у миску та солимо. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік. Зливаємо його та додаємо чорний мелений перець та лимонний сік. Залишаємо на 2-3 хвилини.

Розігріваємо пательню з олією та обсмажуємо слайси баклажанів з обох боків до золотистої скоринки. Смажені викладаємо на паперовий рушник.

Готуємо заливку для запіканки. Розбиваємо 5 яєць, збиваємо їх. Додаємо сіль і перець до смаку та дрібно порізане листя базиліку. Перемішуємо.

200 г твердого сиру натираємо на крупній тертці. У форму для запікання ставимо шарами інгредієнти. Викладаємо шар баклажанів і посипаємо сиром, далі – шар кабачків і знову сир. Вливаємо частину яєчної суміші. Викладаємо наступні шари. Зверху – сир і в духовку. За температури 180 градусів запікаємо 15-20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Яка вартість імбиру в Івано-Франківську | куди його додавати.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору