Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Навички невідкладної медичної допомоги покращували лікарі на Прикарпатті

Сьогодні, 28 жовтня, завершилися навчання для бригад екстреної медичної допомоги. Основна мета – поліпшення навичків у наданні невідкладної медичної допомоги дорослим та дітям на догоспітальному етапі. 

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Курси були реалізовані завдяки програмі «Розширені реанімаційні заходи та тактична медицина». Вони тривали 2 місяці.

Навчання проводили 14 інструкторів, які є працівниками Варшавського медичного університету та Польської авіаційної медичної служби та медичного рятівництва.

Директором курсу був керівник Польської авіаційної медичної служби, професор Роберт Галонзковський, а координатор – Марцін Подгорский.

“Всього за цей період пройшли навчання 57 працівників КНП “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради” та 4 працівники Івано-Франківського медичного університету. Я надзвичайно вдячна нашим польським колегам за колосальну допомогу нашим медикам. Це дуже цінно у цей важкий для кожного українця час”, – додала Голова ОВА.

Також нагородили подяками від усіх прикарпатців міністра охорони здоров’я Республіки Польща Адама Недзельського, ректора Варшавського медичного університету Збігнєва Гаціонга та заступника директора польської екстреної медичної авіації Марціна Подгорського. Медаль “Доблесть Прикарпаття” отримав Роберт Галонзковський.

Читайте також: У Франківську американські лікарі оперували українських бійців, які отримали складні травми обличчя.

Фото – Світлана Онищук.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору