Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Не обов‘язок, а закупівля. У департаменті дали коментар щодо суду з «Оселею Віри, Надії, Любові»

У департаменті соцполітики ОДА розповіли про ситуацію щодо Будиночку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії, Любові”. Вони судяться щодо фінансування.

Повідомляє Інформатор.

В.о. директора департаменту соцполітики Уляна Миронюк розповіла, що чинним законодавством передбачено надання допомоги таким закладам (підтриманого проживання для людей з інвалідністю), як «Оселя» за рахунок органів місцевого самоврядування.

«Сьогодні передбачено, що кожна громада в межах своєї спроможності на конкурсній основі може надавати допомогу таким закладам. Оскільки проходила адміністративна реформа, з обласного бюджету департамент соціальної політики 3-й рік поспіль здійснював закупівлю таких послуг. У цьому році з обласного бюджету було виділено 300 тисяч. 2 рази оголошено конкурс. Однак пан Футерко участі в конкурсі не взяв», – каже Уляна Миронюк.

Через це, відповідно, «Оселя» коштів не отримала.

Інші заклади – інтернати обласного підпорядкування, відповідно, фінансуються з обласного бюджету. Вони надають більший спектр послуг. А «Оселя» – приватний заклад, крім цього, підтриманого проживання. Тут немає медичного забезпечення. У цьому між ними різниця. Отже, держава може підтримувати «Оселю» на конкурсних умовах. Заклад не взяв участь у конкурсі і грошей не отримав.

«Хочу ще раз наголосити, що ми не забезпечуємо фінансування. Це не є заклад, який за чинним законодавством дозволяється забезпечувати. Ми здійснюємо послуги”, – підкреслила вона.

У воєнний час процедура спрощена, тому конкурс відбувся не через «Прозоро».

Інформатор слідкує за справою і повідомлятиме нові деталі.

 

Читайте також: “Оселя Віри, Надії, Любові” бореться за бюджетне фінансування в судах.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору