Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківщина отримає майже 200 тисяч доз вакцин від кору, паротиту та краснухи

Міністерство охорони здоров’я розподілило між регіонами України близько 196 тисяч вакцин проти кору, паротиту та краснухи. Понад 3,8 тис. доз отримає Прикарпаття. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Уряду.

Відповідно до потреб до 4 листопада 23 регіони України отримають дози вакцини в рамках гуманітарної допомоги від MSD.

Захворювання на кір — одне з найнебезпечніших для дітей, адже часто призводить до смерті. У світі щороку хворіють близько 30-40 мільйонів дітей на кір. З них — 800 тисяч помирають від хвороби та її ускладнень.

Довідково: під час кору спочатку починає підвищуватися температура тіла, починається сухий кашель, зникає апетит, виникає запалення очей. Потім на тілі з’являються плями та висип, збільшуються лімфатичні вузли. При захворюванні на кір потрібно обов’язково звернутися до лікаря, пити багато води, лежати в ліжку в темній кімнаті, щоб світло не разило очі та виконувати рекомендації медиків.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив:

“Кілька років тому Україна мала спалах кору, тоді ми витратили доволі багато часу, щоб його ліквідувати. Наразі ми знову маємо небезпеку повернення цього захворювання через недостатній рівень охоплення вакцинацією. Важливо не пропускати це щеплення, адже кір одне із найбільш заразних інфекційних захворювань, а ліків від нього не існує. Єдиний метод профілактики – це вакцинація”.

90% людей, які не вакцинувалися, заражаються від контакту з хворим. Першу вакцину роблять дитині в 1 рік, в 6 років — повторне щеплення. Для дітей до 18 років вакцинація від кору в Україні є безкоштовною. Серед протипоказань:

  • захворювання з високою температурою;
  • алергічна реакція на вакцину чи на один з її компонентів;
  • вагітність;
  • стан, коли імунітет через різні причини понижений.

Окрім вакцини від кору, українські регіони отримають вакцини від дифтерії та правця, а також вакцину проти коронавірусу Comirnaty.

Читайте також: На Франківщині за тиждень від коронавірусу померли три людини

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору