Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Українців закликають не публікувати в соцмережах полонених військових — Ганна Маляр

Нерідко в соцмережах родичі чи небайдужі громадяни публікують фото наших військовополонених з проханням впізнати чи помолитися за повернення. Разом з тим, часто вказують особисті дані людини. Робити так не можна, адже це може зашкодити процесу обміну полоненими.

Пише Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр.

Існують ситуації, коли українські військовослужбовці перебувають у полоні, проте ворог їх вважає цивільними. Або людина, яка зникла безвісти, може опинитися на тимчасово окупованій території та шукати можливості виїхати звідти. А коли оприлюднюють фото, прізвище та ім’я чи посаду таких людей, — це дає орієнтир ворогу на пошуки.

“Ми вже неодноразово наголошували на тому, що розміщення в публічному просторі будь-якої інформації про конкретну людину, яка перебуває в полоні у росіян, значно ускладнює процес повернення її додому і нерідко ставить під загрозу життя самого полоненого”, — зазначила заступниця Міністра. Вона також додала, що такі дії несуть небезпеку не лише вказаній людині в полоні, а й її побратимам.

Що ж тоді робити?

Спочатку потрібно звернутися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, що функціонує на базі ГУР. Також варто написати звернення та надіслати їх в усі організації, які займаються розшуком полонених чи зниклих.

Зі списком організацій можете ознайомитися в матеріалі:

Куди звернутися рідним, якщо військовослужбовець потрапив у полон чи зник безвісти

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору