Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

На Прикарпатті розвиватимуть велосипедну інфраструктуру

7 листопада обласна військова адміністрація схвалила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Івано-Франківської області. Вона розроблена у рамках реалізації проєкту «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території».

Пише Інформатор.

Як повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОВА,  ця концепція дає можливості для розвитку велосипедної інфраструктури, визначає сучасний стан та перспективи велосипедного руху в регіоні. також вона допомагає описати основні вимоги, які потрібно враховувати при розробці містобудівної документації, а також плануванні, будівництві та реконструкції об’єктів транспортної інфраструктури.

Для того, аби концепція ефективно працювала, розробили рекомендації для органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання всіх форм власності та громадських організацій.

Також додали, що наша область стала першою в Україні, де прийняли цей документ.

Він передбачатиме і поліпшення якості життя мешканців і підвищення привабливості території.

Сам проєкт «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території» реалізований Центром соціальних та ділових ініціатив (Україна) у партнерстві з Пряшівською Велосипедною Групою Костітряс (Словаччина), Агентством сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» (Україна), селом Птрукша (Словаччина) та співфінансувався ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020».

Читайте також: На Прикарпатті планують побудувати завод з переробки сміття в електроенергію.

Фото є ілюстративним.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору