Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Херсон – це Україна! Історія, яка пов’язує нашу редакцію із цим містом

Цей край окупували в перші дні війни… 8 довгих місяців без нормального життя та права голосу. 8 місяців в окупації та в страху про завтрашній день. 8 місяців незламності, сили волі та кохання до України. Все це про Херсонщину та те, що зробило усіх українців по справжньому щасливими. 11.11.2022 ЗСУ ЗВІЛЬНИЛИ ХЕРСОН!

Інформатор з неймовірною горідстю хочу розповісти вам про це трошки більше.

В нашій редакції працює Артем, який родом з цього краю. Його переповнювали емоції, як тільки дізнався про звільнення міста:

“Я не зміг в це повірити… Чесно… Для мене це було настільки складно збагнути враховуючи те, як сильно я хотів повернутися додому.

Я був в Києві на початок окупації своєї області. А сам родом із Голої Пристані (невеличке містечко, яке знаходиться на лівому березі Дніпра). На той момент я шукав будь-який спосіб, аби повернутися додому. Тоді хотілося лише одного: відкрити двері рідного будинку, обійняти батьків і бути з ними поруч”.

Артем каже, що його батьки перебували вдома. В липні виїхали мама з братом закордон. Батько все ще досі вдома:

“Він оберігає будинок… Тато мав мрію – самотужки побудувати свій дім. Він це втілив у реальність. Покинути будинок для нього все одно, що залишити там величезну частину себе. Ми з ним про це говорили стільки разів, що мені складно буде сказати сталу цифру. Це його вибір і я цим пишаюся. Він чекає нас вдома”. 

Він розповідає, що в його рідному місті ситуація досить складна:

“Гола Пристань відрізана від Херсона як російськими військовими, так і тим, що всі мости на лівий берег наразі пошкоджені і просто перебиті. Але я вірю усім серцем, що скоро зможу повернутися додому” .

Артем додає, що безмежно вдячний усім, хто доклав зусилля для того, аби звільнити правий берез Херсонщини:

“Стільки людей, воїнів та Героїв загинуло, захищаючи нашу землю. Для мене вони всі будуть безстрашними воїнами, які готові на все заради свободи нашої землі від окупантів. 

Я обожнюю Херсон. Для мене це другий дім. Мої юнацькі роки проходили і там також. Я туди приїжджав щовихідних і мав своє місце сили. Саме воно наповнювало мене тою енергією, яку я ніде не знайшов. 

Херсон – це не тільки про кавуни, помідори, море тощо. Це місце сильних людей, безстрашних та непідкупних українців. “Рускій мір” нікому не потрібен. Херсонці це знали і були з Україною… Завжди!”

Хлопець каже, що те, що люди зараз бачать у відеороликах – справжні та щирі почуття людей:

“Ми вірили. Люди в окупації не втрачали надії та сили. Ніколи. так, було неймовірно важко. Я чув стільки історій херсонців, які готові були нічого не їсти і не пити, тільки б не брати ці російські сухпайки. Херсонців змушували голодувати. Їх катували, вбивали, знущалися над ними. Але бажання бути вільним і знову стати на українську землю було набагато сильніше. Те, що усі зараз бачать у відеоповідомленнях – це щиро. Це чиста правда. Кожен з нас чекав і кожен вдячний до глибини душі нашим воїнам за те, що вони зробили. 

11 листопада я прийшов на квартиру, увімкнув трек, який заслухав до дірок і створив маленьке відео. На ньому – найдорожчі моменти для мене.

Інформатор щиро вірить у те, що скоро вся територія Херсонщини і ціла Україна буде звільнена. Ми все відбудуємо та будемо жити ще краще. Ми пам’ятатимемо наших Героїв, які поклали життя за свободу та незалежність нашої держави. Слава Україні!

Читайте також: “Для нас, для тих, хто виїхав”: у Франківську відкрили виставку “Херсонщина – це Україна”.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору