Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Для нас, для тих, хто виїхав”: у Франківську відкрили виставку “Херсонщина – це Україна”

1 листопада в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Херсонщина – це Україна». Побачити її можна до неділі, 6 листопада, з 10 до 17 години. 

Інформатор відвідав подію й ділиться деталями.

“Херсонщина – це Україна” – це мистецький благодійний проєкт – гроші з продажу картин, мерчу й NFT організатори передадуть на потреби військових із півдня України. Після закінчення війни кошти будуть спрямовувати на відновлення культурних пам’яток Херсонщини.

“Ця виставка для нас, для тих, хто виїхав”, – розповідає ініціатор проєкту Павло Ярмій, керівник ГО “Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад”. Він наголошує, що основна мета – підтримати тих, хто знаходиться на тимчасово окупованій території, й тих, кому вдалось звідки виїхати.

“Цей проєкт покликаний привернути увагу всієї України й світу до проблематики Херсонщини”, – каже куратор виставки Роман Білявський. Також він зазначив, що до проєкту долучилось близько 70 художників, а всі роботи доступні для покупки – частина полотен вже має нових власників.

Ще одна ціль – підтримка військових, які зараз перебувають на Херсонщині. Під час заходу також відбувся аукціон, під час якого продали кілька полотен. Подібне вже практикували у Львові. Тоді вдалось виручити 25 тисяч гривень, і вже скоро організатори придбають перший тепловізор для 57-мої окремої мотопіхотної бригади імені отамана Костя Гордієнка.

Виставка вже відбулась в Умані, Кривому Розі, Одесі та Львові. В наступних містах теж планують провести аукціони, проте більшість робіт продадуть після того, як проєкт побачить якомога більше жителів України.

Читайте також: “Херсон — це Україна”: в Івано-Франківську відкрилася виставка з фото херсонців під час окупації 

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору