Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині в медзакладах бракує місць для паліативних хворих

На Івано-Франківщині бракує місць для паліативних хворих. Про це сьогодні, 1 листопада, йшлося на круглому столі “Паліативна допомога в Україні та світі. Актуальні питання надання паліативної та госпісної допомоги в Україні в умовах воєнного стану: розвиток, проблеми та шляхи їх вирішення”.

Повідомляє Інформатор.

На Прикарпатті 28 закладів, де є стаціонарна допомога паліативним хворим, та 26 – з мобільною паліативною допомогою. Загалом розгорнуто 270 ліжкомісць. Потреба у них є, адже через війну в область були змушені переселитися й паліативні пацієнти.

Заклади і пацієнти забезпечені медикаментами та іншими потрібними речами, каже директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко. З його слів, серед проблем – брак ліжкомісць. Їхню кількість будуть збільшувати – потрібно не менше тисячі місць.

В обласному госпісі бракує місць для пацієнтів, ліжка доставляють.

“Війна внесла свої корективи. У нас стало більше пацієнтів, збільшилася черга, стало загалом більше самотніх людей. Від початку війни в нас було 35 внутрішньо переміщених осіб”, – зауважила в. о. директора обласного клінічного центру паліативної допомоги Ірина Слугоцька.

За пів року на Франківщині отримали допомогу 3 тис важкохворих людей.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору