Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Двом колаборанткам обласна СБУ повідомила про підозру

Обласна СБУ повідомила про підозру двом колаборанткам. Жінки працюють на окупантів у Запорізькій області, зокрема, допомагають легалізовувати владу та поширювати російський вплив.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Одна з них – жителька Бердянська, раніше була громадською активісткою. Під час окупації створила та очолила штаб так званого громадського руху “ми вмєстє с росієй”, яким керувала партія “єдіная росія”. Жінка допомагала окупантам налагоджувати доступ до російського телебачення.

“ми вмєстє с росієй” провів форум на підтримку незаконного референдуму. А під час цього “референдуму” жінка була головою комісії на виборчій дільниці.

А це білборди з її фото та агітацією

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 – участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території та публічні заклики до проведення таких референдумів.

Інша жінка (див. головне фото) – начальниця відділу освіти в створеній окупантами так званій “військово-цивільній адміністрації смт Михайлівка” Василівського району Запорізької області. Вона координує перепідготовку вчителів, аби ті викладали згідно зі стандартами освіти рф. “Начальниця” закликала батьків вести дітей в російські школи.

Слідчі СБУ підозрюють її у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК – добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Жінка може сісти в тюрму від 5 до 10 років.

Розслідування – заочне досудове, здійснюється Управлінням СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: До 10 років в’язниці загрожує колаборантці з Харківщини, яка обійняла посаду за окупаційної влади.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram. Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору