Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

СБУ завершила слідство у справі бойовика, що воював за рф

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо уродженця Харцизька. Правоохоронці ідентифікували його як бойовика т. зв. «ДНР».

Пише Інформатор із посиланням на управління СБУ в Івано-Франківській області.

Під час досудового розслідування встановили, що чоловік добровільно вступив до лав бойовиків 25 лютого 2022 року. Там його зарахували до 113 полку мобілізаційного резерву. Він служив у 2 взводі 1 роти 5 батальйону.
Також слідчі з’ясували, що бойовик воював на території Бериславського району Херсонської області. Зокрема, він брав участь у боях неподалік населених пунктів Кочубеївка, Біла Криниця, Велика Олександрівка та Борозенське. Зараз вони вже звільнені Збройними силами України.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік жив і працював у Маріуполі. Наприкінці січня він виїхав на непідконтрольну українському уряду територію, де й приєднався до незаконних збройних формувань.

Слідчі СБУ обвинувачують бойовика за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 – державна зрада;
  • ч. 7 ст. 111-1 – участь у незаконному збройному формуванні;
  • ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  • ч. 2 ст. 260 – участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Максимальне покарання, яке загрожує фігурантові – позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області за керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Двом колаборанткам обласна СБУ повідомила про підозру

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, TelegramНадсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору