Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Поліція Прикарпаття підозрює жителя Тернопільщини в шахрайстві

Правоохоронці Франківщини повідомили про підозру за шахрайські дії та незаконне володіння транспортним засобом мешканцю Тернопільщини.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу поліції Івано-Франківської області.

Житель Тернопільщини налагодив шахрайську схему: взяв автомобіль у тимчасове користування, незаконно обміняв його на інший транспорт, який невдовзі продав. Таким чином він ошукав кількох громадян. Слідчі повідомили чоловікові про підозру за вчинення двох кримінальних правопорушень, а суд обрав запобіжний захід.

Працівники слідчого управління спільно з оперативниками карного розшуку обласної поліції та за силової підтримки спецпризначенців задокументували підозру. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

В ході досудового розслідування встановили, що 39-ти річний мешканець Тернопільщини розробив шахрайську схему, щоби заволодіти автомобілем і коштами підприємця з Івано-Франківська. Зловмисник позичив у свого знайомого зі Львівщини автомобіль «Vollkswagen Transpoter». На цій автівці він приїхав до Івано-Франківська. Тут запропонував місцевому підприємцю обмін «свого» автомобіля «Vollkswagen Transpoter» на автомобіль «Chevrolet Equinox» із доплатою.

Підприємець погодився на обмін і доплатив шахраєві 1 тисячу доларів. Аферист запевнив, що надалі передасть необхідні документи для переоформлення автомобіля «Vollkswagen Transpoter». Однак потерпілий документів так і не отримав.

Невдовзі справжній власник автомобіля «Vollkswagen» із Львівщини звернувся до поліції й повернув свій транспортний засіб. Поруч із цим шахрай, заволодівши автомобілем «Chevrolet Equinox», передав його на один із майданчиків, що в місті Теребовля, де родич підозрюваного організовував продажі автомобілів. За кілька днів «Chevrolet Equinox» продали.

Слідчі виїхали до Тернопільської області для допиту осіб, причетних до продажу автомобіля. Під час цього родич підозрюваного намагався перешкоджати слідству й розповсюдив неправдиву інформацію у соцмережах про нібито протиправні дії працівників поліції Івано-Франківщини.

Фігуранту підозрюють у скоєні двох кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою.

Читайте також: У Франківську викрили call-центр шахраїв, які працювали по всьому світу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору