Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Наближають Україну до перемоги” — у Франківську презентували історії волонтерів у час війни

Сьогодні, 21 листопада, відбулося відкриття фотовиставки “Вільні. Гідні. Єдині”. На стінах фортечної галереї “Бастіон” розмістили світлини з історіями волонтерів, як місцевих, так і тих, хто переїхав на Прикарпаття з інших областей через війну.

Пише Інформатор.

Організувала виставку благодійна організація “Карітас” в Івано-Франківську, в День Гідності та Свободи. На відкриття також запросили героїв-волонтерів фотовиставки.

Одна з героїнь, Валентина Борульник, працює вчителькою в гімназії на Донеччині. Як розповідає жінка, більше 20 років вона працює з молоддю та своїм прикладом хоче надихати робити добрі справи, бути справжніми громадянами нашої країни та будувати зміни в державі. На світлинах зображена волонтерська робота Валентини “Карітас Івано-Франківськ”, де вона почала допомагати з червня, коли переїхала до Івано-Франківська. Волонтерка долучається до пакування продуктових і гігієнічних наборів, сортування одягу тощо.

“Кожен день — це добрі справи, пов’язані з роботою місцевих мешканців та жителів, які прибули з різних регіонів нашої країни. Це така родина волонтерів з усіх куточків України, де ми подружилися і допомагаємо одне одному. Основна мета нашої діяльності — якнайшвидше прийти до перемоги та допомагати тим людям, які дійсно цього потребують: малозахищені родини, багатодітні сім’ї, родини, які перебувають у складних життєвих обставинах”, — каже Валентина.

Благодійна організація долучається до різних напрямків діяльності: забезпечення гуманітарною допомогою, проведення майстер-класів, тренінгів, плетіння сіток, збору коштів для військовослужбовців. Скоро також запрацюють шелтери, де будуть проживати переселенці.

Директор “Карітас Івано-Франківськ” о. Володимир Чорній прокоментував:

“Цією фотовиставкою ми намагаємося донести до людей наскільки кожен із нас є неповторним, потрібним і може зробити дуже багато, щоб наблизити перемогу добра над злом. Ми платимо високу ціну за це, але коли ми об’єднані любов’ю і жертвенною працею, то ми можемо довести всьому світу, що ми гідні люди, громадяни та маємо право бути вільними і незалежними”.

На фотовиставці також можна прочитати історії художника-оформлювача з Миколаєва Андрія Горбачова, 13-річної волонтерки Єви Шевченко, дружини безвісти зниклого військового Оксани Криволап та інших.

Виставка триватиме до 30 листопада в “Бастіоні”. Вхід вільний.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору