Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Одяг — інвестиція для чоловіків, або як взимку виглядати презентабельно

Залежно від роботи та способу життя чоловіки обирають собі відповідний одяг. Зазвичай — це спортивний або класичний стиль. Проте зараз їх можна вдало поєднувати. Особливо корисним таке вміння буде на роботі, коли треба спілкуватися з клієнтами чи представляти керівні посади.

Пише Інформатор.

Якщо в теплі пори року з вибором одягу трохи простіше, то взимку хочеться вдягнутися так, щоб не змерзнути, але виглядати при цьому гарно. Минулого разу ми спілкувалися з персональною стилісткою Юлією Крижалкою (Лотвин) про те, що одягнути жінкам у холодну погоду. Поради читайте в нашому матеріалі:

Як одягнутися взимку, щоб було тепло і виглядало стильно | поради стилістки

Цього разу ми вирішили дізнатися, що на зиму варто придбати чоловікам. Юлія розповідає, трендовий одяг, який зараз пропонують на осінь та зиму, одягнули б небагато чоловіків. До прикладу, зараз модний верхній одяг рожевого кольору та з широкими плечима, або ж дуже об’ємні штани на низькій посадці. Проте для чоловіків одяг — це більше про комфорт, тому багатьом полюбився спортивний стиль.

Спортивний одяг також можна поєднувати з класичним. Наприклад, поверх худі чи спортивного костюма одягнути пальто замість пуховика. Для чоловіків краще звернути увагу на двобортні пальта чи пальта на запах. Вони теплі, зручні та по-іншому формують зовнішній вигляд. Стилістка радить брати подовжені варіанти. Довжина міді стане варіантом № 1 в гардеробі, а для тих, хто любить експериментувати — підійде максідовжина.

Аналогічно можна “розбавляти” діловий стиль. Щоб усе не було класичним, під брюки можна взути якісь прикольні черевики. Зверху вдягнути худі та пальто, або пуховик без зайвої фурнітури та заклепок. Такий пуховик личитиме як до елегантних комплектів, так і до спортивних речей. Юлія радить обирати пуховик без капюшону. Замість нього краще взяти шапку-біні нейтрального кольору, або ж навпаки — яскравого.

Приклад двобортного комплекту (можна поєднати зі спортивним стилем чи кежуал) та подовженого пуховика

Фото: Instagram, @leonid.martynchyk

Щодо взуття, то можна обрати утеплені кросівки чи утеплені туфлі. Це стане гарним варіантом для тих, хто не любить високі черевики. Можна спробувати класичні дербі на шнурівках чи без них. А якщо ваш вибір все ж припав на черевики, то купуйте ті, які будуть “заходити” під брюки. Форма носика може бути будь-яка. Заокруглена, квадратна, гостра — це все принесе різноманіття в образ. Варіантів є багато. Взуття — це також те, на що звертають увагу. Тому класно підібране взуття може зробити цікавий образ з простих джинсів, гольфа та піджака.

Як зробити образ цікавішим?

Для цього треба зосередити увагу на аксесуарах, взутті та сумці. Також можна додати яскравих кольорів. Не завжди осінь і зима в чоловічому гардеробі — це про нейтральні відтінки. Вони можуть бути яскравими. Наприклад, оранжевий чи синій шарф, або коли весь образ нейтральний, а шапка, як варіант, — зелена. Водночас треба дивитися на характер і зовнішність людини та чи личить їй таке. Бо когось схожі аксесуари будуть підкреслювати, а когось — робити надто юними, або ж просто образ буде виглядати недоречним.

Приклад аксесуарів (яскраві шкарпетки та масивний шарф)

Фото: Instagram, @leonid.martynchyk, @petro_zstvn

“Зараз до мене нерідко звертаються хлопці та чоловіки за консультаціями. Коли вони займають керівні посади чи спілкуються з клієнтами, то починають розуміти важливість зовнішнього вигляду. Наприклад, хлопець років 25 спілкується з клієнтом років 40-50. У таких відносинах йому треба почувати себе “на рівні”, а одяг якраз дозволить це зробити”, — розповіла Юлія.

Як зазначила стилістка, до початку повномасштабної війни чоловіки переважно зверталися із запитом навчитися вдягатися якось цікаво. Зараз — це здебільшого про роботу, кар’єрний зріст та становлення себе як особистості. Адже одяг — один із інструментів успішності та інвестиції в себе.

“Хто стверджує, що послуги стиліста сьогодні не на часі через війну, то хочу це показати з іншого боку. Треба розділяти, коли людина хоче купити собі надміру брендових речей, щоб показати це перед іншими, а коли вона використовує одяг як інструмент у своїй роботі. Те, що чоловік дбає про свій зовнішній вигляд, — приносить розвиток компанії, яка потім сплачує податки в Україні і підтримує цим економіку під час війни”, — каже Юлія.

Стилістка додає, що завжди акцентує увагу на тому, який одяг потрібен саме зараз, і які речі зроблять вигляд більш презентабельним. Тому коли людина готується до розбору свого гардеробу, якщо вона це робить онлайн, то має сфотографувати весь свій одяг у гардеробі. Далі Юлія зв’язується з клієнтом по відеозв’язку та розбирає кожну річ. На такий розбір треба витратити близько 3-4 годин, але він вартуватиме свого часу.

З початком повномасштабної війни в багатьох змінилося ставлення до грошей та прибутку, також змінилося ставлення до розподілу бюджету. Вдало підібраний одяг допоможе чоловікам добитися більшого успіху та при цьому не витрачати гроші на зайві речі.

На головному фото @leonid.martynchyk на своїй сторінці в Instagram. Зображені приклади подовжених пальт.

Анастасія Стецькович

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору