Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Україні далі необхідна фінансова та експертна підтримка”, – прикарпатка виступила на форумі у Берліні

Керівниця Івано-Франківської обласної організації “Молода Просвіта” Євгенія Бардяк виступила у Берліні на “Четвертому міжнародному форумі європейської України. Подолання війни росії проти України”. З цієї нагоди сьогодні, 25 листопада, відбулася пресконференція.

Повідомляє Інформатор. 

Місце для заходу – кав’ярня “Просто кава” – обрали невипадково. Це релокований бізнес, який дружить з “Молодою Просвітою”.

Поїздка у Берлін відбулася завдяки підтримці громадської організації зі Слов’янська “Друкарня”.

Форум тривав упродовж двох днів. У ньому взяли участь представники і представниці громадських організацій та органів влади, міжнародні експерти, дипломати й журналісти з України, Німеччини та ще близько 20 європейських країн. Організатор заходу – Міжнародна платформа CivilMPlus.

Євгенія Бардяк виступила на дискусійній панелі і розповіла про бачення, як має зараз реагувати на виклики війни влада та громадський сектор у межах області та громад. На її думку, зараз бракує антикризової стратегії.

“Війна не є для нас першим кризовим випадком. Були повені, пожежі, пандемії. Має бути напрацьований антикризовий план дій та алгоритми, як людям на різних рівнях діяти. У таких випадках має відбуватися синергія і взаємодія між владою та громадянським суспільством. Якщо повернутися до перших днів повномасштабної війни, то саме громадські організації максимально швидко зорганізувалися, щоб підтримати мирних та військових”, – каже вона.

Також повинні будуватися стратегії відновлення зруйнованих територій, а для цього Україні далі необхідна фінансова та експертна підтримка. На цьому пані Євгенія акцентувала у своєму виступі на форуму.

Багато наших громадських діячів та активістів після 24 лютого взяли зброю і пішли фізично захищати ті цінності, за які раніше боролися дипломатичними шляхами. На жаль, багато з них гинуть, отримують поранення. Тому є необхідність вкладати у виховання нових громадських діячів та лідерів. Вони мають стати опорою для нашої країни на всіх рівнях, заходити у політику, впливати на розбудову держави у майбутньому”, – наголосила вона.

Участь у міжнародних заходах такого формату допомагає встановити нові зв’язки для підтримки українського суспільства. За словами Євгенії Бардяк, вдалося налагодити робочі контакти із заступником Посла Посольства України в Німеччині, директоркою Німецької асоціації східноєвропейських досліджень, представником Центру з міжнародних миротворчих операцій та іншими.

До теми: “На зламі”: у Франківську відкрили виставку про злочини, пережиті мешканцями Донбасу.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору