Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Майстер із Косова Юрій Порох отримав премію імені Катерини Білокур

Юрій Порох із Косова став одним із цьогорічних лауреатів премії імені Катерини Білокур.

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Минулого тижня в Державному агентстві України з питань мистецтв та мистецької освіти відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Катерини Білокур. На ньому мали обрати цьогорічного лауреата, проте зробити це було непросто.

Члени Комітету відзначили, що роботи, які цього року надійшли на розгляд до Держмистецтв, виконані на високому рівні, й довго дискутували, коли обирали переможця. У підсумку обрали не одного лауреата, а одразу декількох.

Серед них – майстер із Косова Юрій Порох, який виготовляє автентичні гуцульські речі. Високу оцінку отримала серія робіт майстра “Гуцульські череси, пояси, тобівки”.

Інші лауреати: Куца-Чапенко Олена (поліптих «Кохання»), Муховецька Світлана (прикраси в етно-стилі), Опарій Олександр (серія робіт «Квіти з України» (розпис на порцеляні).

Премію присуджують щороку до дня народження Катерини Білокур (7 грудня). Нею відзначають майстрів народного мистецтва за твір або цикл творів, що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю.

Головне фото: Косів. Імена

Читайте також: Франківська художниця Марта Пітчук продала картину і придбала авто для ЗСУ

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору