Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пункти Незламності у Франківську: вулиця Франка

24 листопада в Івано-Франківську офіційно презентували “Пункти Незламності”. Наразі їх у нашій громаді є 10. 7 із них знаходяться в місті, 3 — у Чернієві, Підлужжі й Підпечерах. 

Інформатор починає серію матеріалів про франківські “Пункти Незламності”. Сьогодні ми відвідали ті, що знаходяться на вулиці Франка, 6 і Франка, 10.

Пункт на Франка, 10 — мобільний. Це намет, у якому може перебувати максимум 50 людей одночасно.

Доки немає сильних морозів, пункт обігріває твердопаливний котел (буржуйка). На випадок похолодань тут є електрообігрівач. Також пункт має генератор, щоби забезпечувати енергопостачання в умовах відключень.

Тут можна зарядити телефон, випити чаю й підключитись до інтернету — є Starlink. Наявна також аптечка: засоби для надання першої допомоги й ліки.

Якщо приходите з дітьми, їх теж буде чим зайняти — є розфарбовки й іграшки. Ще діти можуть приміряти форму пожежника.

Окрім цього, є інформаційні листівки з інструкціями про те, як діяти в надзвичайних обставинах і схема розташування найближчого супермаркету, аптеки й укриття.

“Пункт Незламності” на вулиці Франка, 6 знаходиться поруч, у будівлі ДСНС. Він стаціонарний, працюватиме за умови відсутності світла понад добу й переповненості намету на вулиці. Тут теж є всі умови для перебування людей: світло, центральне опалення, доступ до інтернету.

Документів у нас не питали.

Читайте також: У Івано-Франківську презентували “Пункт Незламності” в центрі міста

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Юлія Равлюк

 

Нагору