Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківськ закупив генератори на колесах

Івано-Франківськ закупив два пересувних генератори потужністю у 100 кВт та 70 кВт. Для чого і де їх використовуватимуть?

Про це повідомляє Інформатор.

За словами заступника міського голови Руслана Гайди, їх будуть привозити на ті котельні, де не буде електропостачання більше 6-7 годин. Вони запускаються в ручному режимі й після ввімкнення світла пересуватимуться туди, де електропостачання немає.

До слова, мешканці Набережної неодноразово в коментарях та постах у фейсбуку скаржилися, що у них вдома немає тепла.

“Везіть на котельню на Набережній вже, бо блекауту ще нема, а ми вже без тепла. Котельня працює тільки тоді, коли є світло, 2 годин не вистачає, щоб прогріти систему. А сьогодні у вашому ранішньому відео експерт з енергетики сказав, що лінії, де є об’єкти критичної інфраструктури у планових відключеннях не відключають і перелічив лікарні котельні. Скажіть, хто вирішив, що котельня на Набережній некритична, і який об’єкт зайняв її місце?” – запитав франківець Олександр Овчар.

Гайда додав, що комунальники відновили роботи когенераційної установки Симоненка. Там вже підключили понад 190 будинків. А ще іде процес запуску когенераційних установок на Тролейбусній та Федьковича. Там котельні працюють на щепі та деревині.

Наразі у місті заготовляють дрова і розвозять по пунктах обігріву.

До теми: Чому в одних франківців є світло, а в інших – нема | пояснення обленерго.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору