Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як отримати рецепт на “Доступні ліки”, якщо нема світла?

Якщо вам необхідно отримати рецепт на “Доступні ліки”, але у вашому медзакладі немає світла, лікар може видати паперовий рецепт.

Розповідає Інформатор із посиланням на Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Коли доступ до Електронної системи охорони здоров’я неможливий, лікар випише рецепт на спеціальній Формі рецептурного бланку №1. Він містить інформацію про медзаклад, лікаря та пацієнта. В рецепті лікар зазначає, чи препарат буде для пацієнта безкоштовним, чи з доплатою. Сам лікарський засіб виписується за міжнародною непатентованою назвою (МНН), не більше трьох найменувань на один рецепт.

Лікар має засвідчити рецепт своїм підписом та печаткою. Виписувати пацієнтам паперові рецепти дозволено на час воєнного стану.

Аптеки, які відпускають “Доступні ліки” за договором з НСЗУ, приймають і паперові, і електронні рецепти та видають призначені ліки (якщо вони є в аптеці). Паперові рецепти враховуються у звітності аптеки за встановленою формою і Національна служба здоров’я відшкодовує їй гроші за відпущені ліки. Оригінали паперових рецептів на препарати, що підлягають реімбурсації зберігаються в аптеці протягом трьох років з дати формування.

Читайте також: Хворі на хронічне обструктивне захворювання легень зможуть отримувати ліки безкоштовно

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору