Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перевірка московського патріархату продовжується: на Закарпатті прославляють патріарха рпц Кирила

Служба безпеки України перевірила УПЦ (МП) на Закарпатті. Під час обшуку знайшли російську літературу та пропагандистські матеріали.

Пише Інформатор з посиланням на пресслужбу “СБУ”.

Служба безпеки проводила обшук на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Більше 20 людей опитали пройшли опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

У монастирі знайшли значну кількість російської пропагандистської літератури. Також виявили книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У них заперечувалася незалежність України і говориться про “братські нероздільні народи”.

Окрім цього, в монастирі попри заборону продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц Кирила Гундяєва, який “благословив” російських бойовиків убивати українців. Знайдені були й пісні, в яких прославляли “русскую землю” та закликали до “пробудження матушки-Руси”.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську в храмі Різдва Христового УПЦ МП на вулиці Довженка СБУ також провела обшук. Більше читайте про це на сайті: У Франківську СБУ перевіряє храм московського патріархату

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору