Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Куди піти мешканцям Івано-Франківська в неділю

Сьогодні, 4 грудня, франківці зможуть відвідати літературні читання, сходити на екскурсію містом та піти в театри на вистави.

Пише Інформатор.

  • Благодійна екскурсія “Комерційні фішки Станіславова”

Екскурсія, які дасть відповіді на запитання:

-Чому годинник на міській Ратуші був дуже важливим для торгівлі?
-Для чого у аптеках продавали керосин та квитки на танцювальні вечори?
-Чому в ощадкасі музей відкривали?
-У якому готелі міста робітники ще й доплачували за право там працювати?
-У якій фінансовій послузі категорично відмовляли жінкам з фарбованим волоссям та багато інших запитань.

Екскурсія благодійна, зібрані кошти підуть на закупку водонепроникних шкарпеток для воїнів ЗСУ. Організатор — Туристично-інформаційний центр Івано-Франківськ.

Час: 12:00

Місце: збір на площі Ринок

  • Вистава “Божевільний день, або пригоди у Торбокраї”

Вистава за твором Микити Лукаша “Мішечок історій Мішковинки”. Режисер-постановник – Ігор Прокоп’як.

Далеко-далеко звідси, десь за горами, за полями, за прадавніми лісами, є чарівний Торбокрай. Живуть там найрізноманітніші мішки, сумки, валізи, портфелі, пакети, наплічники, ранці, торби і торбинки, а ще телефонні чохли, гаманці та портмоне. І в незвичайному світі цього величезного асортименту мешкає маленька Мішковинка. Вона має добру вдачу і є “чомучкою”, як усі діти.
…Якось вона зустріла свого друга Соловейка Моцарта і дізналась, що через хворобу той втратив шанс виступити у місцевому театрі. Мішковинка вирішує йому допомогти. Події в “Торбокраї” розгортаються у сучасній для нас епосі, що відображається у мові, побуті, інтересах персонажів, перевагах і недоліках сучасного життя.

Час: 12:00, 14:00

Місце: Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки

  • Вистава “Аладдін і чарівна лампа”

Музична казка режисера-постановника Олексія Гнатковського.

У цій історії є все: і прекрасна принцеса, і крутий красунчик герой, і кумедний дух Джин, а ще багато небезпечних пригод та неймовірних чудес! Вже тисячі років діти всієї планети з незмінним захопленням навчаються кмітливості та хоробрості у мазунчика долі Аладдіна!

Квитки можна купити за посиланням.

Час: 12:00

Місце: Івано-Франківський драмтеатр

Захід відбудеться в рамках проєкту “Літературне благодійство”. Подію присвячують пам’яті Василя Погорілого, рідного брата співорганізаторки “благодійства” Христини Сирх, який віддав життя, захищаючи Україну.

Усі охочі зможуть прочитати власні твори, а зібрані кошти передадуть на купівлю автомобіля для 109-го ОГШБ, в якому від початку повномасштабного вторгнення Василь добровольцем проходив службу.

Для реєстрації необхідно написати організаторам в особисті повідомлення.

Час: 18:00

Місце: Підземний Перехід Ваґабундо

Це прем’єра за драматичними творами геніальної Лесі Українки у жанровому визначенні “метаморфози душі”. Постановка про велику любов, яку неможливо осягнути – любов земну і любов небесну, котрі виходять з одного джерела. Про страшну зраду – зраду собі справжньому і зраду своєму Вчителю…Про величезний біль і велике прощення, які насправді можуть стати рятівними.

Цією постановкою Франківський драмтеатр відкриває новий – шостий числом – сценічний майданчик, що має назву “сцена-межа”, де і глядачі, і персонажі, – що дуже символічно сьогодні – сидітимуть за одним столом.

Квитки можна купити за посиланням.

Час: 18:00

Місце: Івано-Франківський драмтеатр

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору