Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Введення у храм Пресвятої Богородиці: як відзначають одне з головних церковних свят християни

Щорічно 4 грудня всі християни святкують Введення у храм Пресвятої Богородиці. Це одне з 12 головних церковних свят в році. Тож цей день традиційно розпочинають із походу до церкви.

Пише Інформатор.

У цей день святий Йоаким та свята Анна привели свою трирічну доньку Марію до Єрусалимського храму, щоб присвятити її Богові. Згідно з Біблією, подружня пара не могла мати дітей, але чоловік з жінкою кожного дня молилися та обіцяли, якщо в них народиться дитина, її віддадуть на служіння Богу. Господь почув молитви та подарував подружжю донечку. Перед зачаттям до Анни прилетів ангел та сповістив про майбутню появу дитини. Донька Марія перебувала в Єрусалимському храмі аж до заручин зі святим Йосифом.

У народі сьогоднішнє свято також називають третьою Пречистою. Першу Пречисту відзначають 28 серпня — Успіння Пресвятої Богородиці, а наступну — 21 вересня — Різдво Пресвятої Богородиці. Зазвичай Введення розпочинають із походу до церкви.

Кажуть, що якщо перший гість у будинку буде молодим хлопцем — сім’я матиме велику удачу та грошову притоку. А якщо літній чоловік – це до хвороб та проблем у будинку. Найгірше ж, коли першою до хати зайде стара жінка – то вже добра не чекай.

Після Введення і до самого Благовіщення (7 квітня) не можна копати землю, щоб не порушувати її спокій і врожайність майбутнього року.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору