Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як діяти, коли у вас немає світла понад 5 годин?

Графіки планових відключень зазвичай розраховані на 4 години відсутності електроенергії між ввімкненнями. Якщо світла немає 5 годин і більше – ймовірно, сталась аварійна ситуація, про яку необхідно повідомити енергетикам.

Інформатор із посиланням на Прикарпаттяобленерго розповідає, як діяти в такому разі.

Якщо ви проживаєте в багатоповерхівці й електрики немає у всьому будинку, під’їзді чи на одній фазі, алгоритм такий:

  • Перевірити причину вимкнення у вайбер-боті АТ «Прикарпаттяобленерго» в розділі «Відсутнє світло», задавши номер особового рахунку та прізвище особи, на кого оформлено договір;
  • Коли інформація у вайбер-боті щодо аварійних або планових вимкнень за вказаною адресою відсутня, необхідно звернутися до балансоутримувача будинку (ЖЕО, Комунальне підприємство, ОСББ):
  • За відсутності проблеми у внутрішньобудинкових мережах, подати заявку про вимкнення світла в кол-центр обленерго за номером телефону 0800 50 40 20.

Якщо немає світла тільки у вашій квартирі – звертайтесь до балансоутримувача. Без електроенергії одна чи кілька кімнат? У такому разі викличте електрика.

Звертатись до приватного майстра варто і якщо ви проживаєте в приватному будинку, а світла немає в його окремих приміщенях. Для заміни автомата/кабелю/проводки телефонуйте за номером 068 850 40 20.

Коли електроенергія відсутня в приватному будинку та по вулиці, Прикарпаттяобленерго радить діяти так:

  • Перевірити пробки/автомати;
  • Уточнити, чи є світло у сусідів;
  • Перевірити причину вимкнення у вайбер-боті АТ «Прикарпаттяобленерго» в розділі «Відсутнє світло», задавши номер особового рахунку та прізвище особи, на кого оформлено договір;
  • Якщо інформації в боті щодо аварійних або планових вимкнень за вашою адресою нема, необхідно подати заявку про відсутність світла в кол-центр обленерго за номером телефону 0800 50 40 20 або ж залишити заявку у вайбері групи «Прикарпаттяобленерго». Її опрацюють протягом 20 хвилин.

Читайте також: Будемо розглядати перелік критичної інфраструктури, щоб забезпечити справедливість – ОВА

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору