Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хек в томатному соусі | пісний рецепт тижня

Що смачного зготувати для всієї родини, якщо зараз триває піст? Пропонуємо скуштувати рибку хек в томатному соусі, це смачна соковита страва. Її можна вживати як холодною, так і в гарячому вигляді. Також можна додати більше овочів, що гарно доповнить страву та буде чудовим гарніром. Такий рецепт можна приготувати в будні дні, і на свято.

Тож Інформатор готував для вас пісну страву.

Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:

–        Риба хек близько 1 кг (2-3 рибки);

–        Томатна паста 100 г;

–        Лавровий лист 3-4 шт.;

–        Цукор 30 г;

–        Цибуля 2-3 шт.;

–        Морква 2-3 шт.;

–        Сіль 1 ч.л. (без гірки), при потребі можна буде досолити;

–        Перець мелений до смаку;

–        Борошно 4 ст. л.;

Коли приготували всі інгредієнти, то починаємо готувати. Для початку розморожуємо рибу, чистимо та миємо. Витираємо паперовими рушниками, відрізаємо плавники. Уважно перевірте, щоб не залишилося луски.

Далі нарізаємо рибу шматочками приблизно 2-3 см. Солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.

Опісля обвалюємо кожен шматочок риби в борошні і смажимо на сковороді з обох боків до рум’яної скоринки.

Усі обсмажені шматочки перекладаємо в каструлю для тушкування і готуємо томатний соус. Ріжемо цибулю, тремо моркву (хоча можна все нарізати кільцями) та обсмажуємо на сковороді. Усі овочі тушкуємо до м’якості. Додаємо томатну пасту, сіль, цукор, перець і заливаємо гарячою водою близько 200 мл. І готуємо. Після кипіння тушкуємо ще 2-3 хвилини.

І останній крок. Гарячим соусом заливаємо рибу в каструлі, додаємо лавровий лист і тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.

Смачного. Готуйте із задоволенням.

До теми: Сирні кекси, які точно оцінять і захочуть ще | рецепт тижня.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору