Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Скільки коштуватиме різдвяний вінок, зроблений власноруч?

Для тих, хто не хоче купувати готовий вінок, є варіант зробити його власноруч. Саморобні прикраси вважаються чимось більш бюджетним, особливо, якщо все потрібне вже є вдома. Проте далеко не у всіх знайдуться такі матеріали, навіть якщо в майстер-класі кажуть, що знадобиться вам саме те, що точно є у квартирі, — в такому разі їх теж доведеться купувати. 

Інформатор перевірив, у скільки приблизно обійдеться вінок у випадку, коли вдома немає нічого з того, “що є вдома в кожного”.

Вінок на головному фото — з “Епіцентру”, де продається за 670 гривень. Основою такого вінка є, власне, сплетені між собою штучні гілочки хвої, прикрашені калиною й шишками.

Хвойні гілочки можна придбати в магазинах товарів для рукоділля. У фортечній галереї “Бастіон” їх продають у магазині “Монпасьє” й творчій майстерні  “Баобаб”.

У “Монпасьє” така гілочка вартує 28 гривень. Є й готові основи вінків зі штучної хвої. Ось така маленька коштує 99 гривень.

У “Баобабі” є ось такі, за 25 і 35 гривень.

Маленькі гілочки калини “Баобаб” пропонує за 15 гривень/штука.

У “Монпасьє” вони більшого розміру, але й удесятеро дорожчі — 129 гривень калинова й 249 гривень калиново-хвойна.

На сайті “Монпасьє” також продають шишки. Вони вартують від 6 до 25 гривень.

А тепер трохи математики. На вінок із діаметром 30 сантиметрів (не поспішайте шукати лінійку, розмір приблизно такий, як на головному фото) вам знадобиться 7-10 хвойних гілочок. Якщо бажаєте більш пишний вінок, можна взяти 15 гілочок. Приблизно стільки ж піде й калинового декору. Шишки — 5-8 штук. У розрахунках ми використаємо середню кількість: по 10 гілочок і 6 шишок.

Щоби все це добро трималось, зазвичай використовують клейовий пістолет. Його вартість у “Монпасьє” — 249 гривень. Сам клей — 25 гривень.

Отже, найбільш бюджетний варіант середнього вінка із гілочок хвої за 25 гривень, калини за 15 гривень і шишок за 6 гривень вартуватиме 436 гривень (без вартості клейового пістолета; із ним — 710 гривень). Такий ж, але із хвойно-калинових гілочок із “Монпасьє” обійдеться в 2490 гривень, якщо клей є у вас вдома. Якщо немає — 2764 гривні.

Також не забувайте до фінансових витрат додати ще від години вашого часу на те, щоб зібрати всі частини у виріб.

Таким чином, якщо у вас є вільний час і клейовий пістолет, ви цілком можете зекономити приблизно двісті гривень на різдвяному вінку, виготовивши його самостійно. В іншому разі дешевше буде придбати вже готовий — у крамницях є різні варіанти. Й, звісно, найважливіше те, аби прикраса радувала вас, незалежно від того, купили ви фабричний виріб чи зробили його самі.

Читайте також: Ялинкове золотко й привиди комунізму: де й за скільки купити святкові прикраси у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору