Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У лісгоспах уже продають новорічні ялинки. А які ціни в Івано-Франківську

Лісові господарства розпочали продаж ялинок. В Івано-Франківську також продають головні атрибути зимових свят.

Пише Інформатор.

Як зазначили в прес-службі Державного агентства лісових ресурсів в Україні, лісівники вирощують дерева на новорічних плантаціях, зокрема на Прикарпатті. Термін вирощування складає 4-8 років. Проте є сорти дерев, що ростуть від 60 років і більше.

“Ми спеціально кронуємо новорічні ялинки для того, щоб гілочки були густими, а хвоя – пишною. Тобто на певній відстані від стовбура зрізають точку росту на гіллі, і внаслідок цього прокидається кілька нових бруньок, гілля стає густішим”, – йдеться на сторінці агентства.

У лісників також можна купити ялинку чи сосну у горщику, а ще отримати поради щодо догляду чи пересадки дерев. Адреси лісогосподарств на Прикарпаття читайте в матеріалі:

Тепер по дрова і в ліс іти не треба — замовити дерево можна онлайн

В Івано-Франківську ялинки вже теж продають, а мешканці їх активно купують. Здебільшого зараз торгують в’язками гілок, які прикріплені до підставки. Така ялинка не тільки краща через те, що дерево не зрубують, а й виглядає пишніша.

Ціни на “новорічні дерева” з гілочок коливаються від 50 до 500 грн, залежно від розміру. До прикладу, найменші — вартують 50 грн. Трохи більші можна придбати за 150-200 грн. Ще вищі — за 500 грн. Гілки також прикрашають шишками, невеличкими іграшками і патріотичною символікою.

Продають навіть гірлянди з гілок по 100 і 150 грн за метр і 1,5 метра відповідно. У час вимкнень світла — цікава заміна звичайним гірляндам.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору