Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Школи, в яких температура нижча за норму, переводять на дистанційне навчання

Унаслідок вимкнень електронергії, класи в навчальних закладах не встигають прогрітися. Через це вже 10 шкіл і 15 дитсадків перейшли на дистайний формат навчання.

Пише Інформатор.

Сьогодні про проблему опалення в школах говорили на нараді в Івано-Франківській ОВА. Як розповів заступник департаменту освіти та науки Ігор Гаврилюк, зараз на Прикарпатті в 566 навчальних закладах освіту здобувають 161 тисяча учнів. При цьому 71% вчаться в очному режимі, 24% за змішаною формою, а решта — дистанційно. У 466 садочках 84% діток ходять у групи, 15% спілкуюються дистанційно.

Ігор Гаврилюк каже, що в Івано-Франківській області працюють зараз над тим, аби забезпечити альтернативу. Відтак станом на 16 грудня генераторами забезпечені 44% шкіл і 14% дошкільних закладів.

Тим закладам, де температура нижча за норму, рекомендують перевести на дистанційне навчання. Зокрема, це стосується професійних технічних училищ, при яких є гуртожитки. Там зараз холодно і виникають проблеми з організацією харчування.

За словами Ігоря Гаврилюка, якщо температура в навчальних закладах 16°C та нижче, то керівники громад мають перевести навчання на дистанційну форму або забезпечити заклади генераторами.

Окрім цього, від учора 15 шкіл Прикарпаття вже пішли на канікули. Рішення про початок і тривалість канікул ухвалюється на місцях.

Читайте до слова: Голови громад Франківщини скаржаться на холод у лікарнях

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору