Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Волонтерство, соцвиплати й ремонт у лікарнях: Марцінків відзвітував у фейсбуку

Наприкінці кожного року міський голова Івано-Франківська звітує перед громадою про виконану роботу за рік. 

Що ж зробила Марцінків (і не тільки він, але й багато його підлеглих) протягом 2022 року, розповідає Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

На потреби війська місто зібрало 7 116 566 гривень, 17 246 євро, 6 500 доларів, 100 фунтів і 6100 злотих. Щодо матеріальної допомоги, військовим передали 28 авто підвищеної прохідності й 1 мікроавтобус, 2 500 комплектів форми, 6 дронів, 85 тепловізорів, 136 рацій, 3 автомобільні радіостанції, 2 700 бронежилетів різних класів, 10 тонн медикаментів і понад 5 000 аптечок. Із міського бюджету на підтримку армії виділили 15 мільйонів гривень.

Цьогоріч Івано-Франківськ став першим містом, яке прийняло Програму розвитку волонтерства. Разом зі Спілкою волонтерів Прикарпаття тут запрацював логістичний центр, де безкоштовно збирають і довозять посилки військовим у гарячі точки. Результати програми розвитку волонтерства такі: 38 поїздок у гарячі точки, 1 370 тонн посилок для військових, 17 поїздок для цивільних з деокупованих територій, 500 тонн доставленої допомоги для цивільного населення. Також Франківськ отримав 450 тонн гуманітарної допомоги з партнерських міст.

У нашій громаді прийняли понад 42 тисячі вимушених переселенців, організували евакуаційні рейси для жителів Київщини, облаштували пункти видачі теплих речей і допомоги, забезпечили дозвілля для дітей і дорослих. З березня на базі восьми шкіл працювали соціальні їдальні. Крім цього сьогодні в місті працюють 74 релоковані підприємства й інші види бізнесу.

Підтримували фінансово й мешканців Івано-Франківська: 14875 людей віком 70+ отримали допомогу на загальну суму 8 333 000 гривень; 1695 людей віком до 70 років з інвалідністю І-ІІ групи — 847 500 гривень; 17306 жителів міста отримали допомогу на лікування на загальну суму 34 933 140 гривень; особам з інвалідністю І-ІІ групи, сім’ям дітей з інвалідністю та пенсіонерам видали 40 000 продуктових наборів. Також 39 мешканців отримали допомогу для переходу на індивідуальне опалення на загальну суму 390 тисяч гривень, а 242 мешканці — 3 146 000 гривень на купівлю котлів.

Виплачували й щомісячні надбавки для:

  • Матерів Героя Небесної Сотні — 31 158 гривень;
  • 10 ветеранів ОУН-УПА — по 2000 гривень кожному;
  • 18 реабілітованих осіб — по 500 гривень кожному;
  • 10 сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані — 273 000 гривень
  • 172 батьків, усиновителів, опікунів і піклувальників, які доглядають за дитиною з інвалідністю підгрупи А віком до 18 років — по 600 гривень кожному;
  • 4 Почесних громадян — 34 741 гривня;
  • 423 осіб, які надають соціальні послуги — 1 431 778 гривень;
  • 198 осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі — 4 081 723 гривні.

Також у місті відшкодували вартість комунальних послуг для пільгових категорій — 25%, 50% і 100% залежно від категорії. Виділили й допомогу для 920 дітей військовослужбовців по 500 гривень на дитину, 125 пораненим військовослужбовцям — 1 250 000 гривень.

Допомогу на оплату комунальних послуг отримали 657 військовослужбовців без статусу учасника бойових дій, по 3000 гривень кожен. 78 членам сімей загиблих військовослужбовців та 9 членам сімей зниклих безвісти виплатили 7 800 000 гривень.

Не забули й про новонароджених: вручили дитячі набори сім’ям учасників бойових дій, сім’ям, у яких народилася двійня, трійня, п’ята дитина й більше, молодим студентським сім’ям до 21 року, матерям з І-ІІ групами інвалідності. Ще 368 дітей пільгових категорій влітку оздоровлювались у містах-партнерах у Польщі.

Що не менш важливо, в 2022 відремонтували ряд лікарень:

  • У міській клінічній лікарні на Матейки відкрили кабінет МРТ суглобів, капітально відремонтували хірургічне та травматологічне відділення, закупили операційне обладнання, відкрили сучасну стерилізаційну, частково відремонтували харчоблок відділення інфекційного контролю та поточно відремонтували кабінети, купили апарат штучного кровообігу.
  • У центральній міській клінічній лікарні на Мазепи відкрили відділення відновного лікування, нейрохірургії, малоінвазивної хірургії, інфекційного контролю, оновили операційний блок урологічного відділення, ремонтують хірургічне відділення, купили фіброгастроскоп, колоноскопи, бронзоскоп із відеофіксацією, УЗД апаратуру.
  • В Івано-Франківській міській дитячій клінічній лікарні відкрили процедурно-маніпуляційний кабінет у соматичному відділенні номер 1, відремонтували палати, облаштовують відділення реабілітації за міжнародним проєктом Альтера, закупили електроенцефалограф і нейроміограф.
  • У міському перинатальному центрі оновили 4 бокси, палати й санвузол, родзал в акушерському копусі, коридори та кабінети жіночої консультації, відремонтували електромережі, системи водопостачання й водовідведення, закупили гістерорезектскоп, виділили кошти на купівлю портативного рентгенапарату, встановили гінекологічне крісло для жінок з інвалідністю, відремонтували 5 палат в гінекологічному корпусі, оновили ліжка в палатах закладу.

Покращили й міські поліклініки:

  • відкрили педіатричне відділення номер 7;
  • відкрили кабінет щеплень та терапевтичний кабінет поліклініки номер 2;
  • відкрили кімнату матері й дитини;
  • придбали обладнання для кардіологічного обстеження пацієнтів;
  • замінили вікна в поліклініці номер 5 та міській дитячій поліклініці;
  • відремонтувало офтальмонологічний кабінет та купили сучасне обладнання в поліклініку номер 5;
  • відремонтували дах у поліклініці номер 5;
  • закупили гінекологічні крісла й сучасне лабораторне обладнання;
  • відремонтували амбулаторії в Чернієві й Підлужжі;
  • придбали меблі у ФАП в Чукалівці.

Окрім цього, в громаді підтримують і сільське господарство: відшкодовують мешканцям до 50% придбаної великої рогатої худоби, до 50%, якщо в користуванні є до 20 га землі, вартості сертифікованого садивного матеріалу плодово-ягідних культур, до 50% витрат на дослідження в разі отруєння бджіл, до 50% витрат на встановлення зрошення для плодово-ягідних культур, до 30% вартості спорудження модульних теплиць.

Читайте також: Задовбали ви, теплокомуненерго. На оперативній нараді в міського голови знову було гаряче

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору